IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

2022-ben jönne az összehajtható iPhone?

Egy kínai jelentés szerint az Apple már meg is bízta a beszállítóit a tesztpéldányok legyártásával, az origami telefon megjelenésére legkorábban két év múlva kerülhet sor.

Még csak egy hete lehet leadni a rendelést az iPhone 12 minire és a Pro Maxre, de már a startot megelőzően szárnyra kaptak az első pletykák a jövőre érkező iPhone 13-ról. Akik ezen csak a szemüket forgatják, azok egyenesen imádni fogják, hogy a kínai Economic Daily legfrissebb jelentése ennél is távolabbra tekint, és az Apple régóta híresztelt összehajtható iPhone-járól vél tudni egy s mást.

Csak el ne repüljön…koncepció Roy Gilsingtől.

A cikk legfontosabb értesülése, hogy a cupertinóiak állítólag már felkértek két beszállítót, nevezetesen a Foxconnt és a Nippon Nippont, hogy álljanak elő olyan tesztkészülékekkel, amik alkalmasak a strapabírás vizsgálatára. A cupertinóiak állítólag a képernyőt és a zsanérokat tesztelik, az utóbbiakkal kapcsolatban pedig elvárás, hogy több mint 100 000 hajtogatást viseljenek el problémamentesen (ami elvileg jóval meghaladja a laptopok többségénél alkalmazott 20-50 ezres követelményt). Az Economic Daily szerint a zsanérok a Nippon Nippontól, míg a kijelző a Samsungtól érkezik majd, az összeszerelést pedig a Foxconn végezheti. Ami a megjelenés évét illeti, a cikk forrásai 2022-őt tartják a legkorábbi lehetséges célnak.

A jelentés beszállítói láncból származó informátorokra hivatkozik, és arra is kitér, hogy az Apple állítólag továbbra sem döntött a kijelzőnél használt technológiát illetően. Az egyik lehetséges befutó az idei modellekben is látott OLED, de nem kizárt az sem, hogy az összehajtható iPhone-ba már a következő generációs microLED kerülhet. Az utóbbi egyebek mellett fényerőben, színtelítettségben, illetve energiahatékonyságban is lepipálja az OLED-et, s a cupertinóiak állítólag már évek óta készülnek az átállásra.     

Aki már nagyon hajtogatna, annak a Galaxy Z Fold2 5G hazánkban is elérhető, ám nem árt óvatosan bánni vele.

Egyébként nem az Economic Daily az egyetlen forrás, ami a Samsungot jelöli meg az összehajtható panel lehetséges gyártójaként. Az Ice Universe nevű (szintén kínai) szivárogtató még szeptemberben kürtölte világgá a Weibón, hogy az Apple „nagy mennyiségben” rendelt mintadarabokat tesztelésre a koreaiaktól. Azt azonban érdemes hozzátenni, hogy a Samsung hírbe hozása nem éppen merész tipp, hiszen az OLED-kijelzőknél most is ők a cupertinóiak fő beszállítói, illetve köztudott, hogy nem csak a technológiában járnak élen, hanem gyártókapacitásban is világelsők.

Magáról a készülékről ugyanakkor lényegében semmit sem tudunk, ami jó eséllyel arra utal, hogy a projekt még csak kísérleti fázisban van. Akadnak, akik abban is kételkednek, hogy egyáltalán elkészül valaha, mások pedig azt próbálják kitalálni, hogy ha mégis, akkor az Apple vajon milyen megközelítést alkalmaz. Egyes koncepciók szerint egy normál méretű iPhone-t kapunk majd, amit kisebbre lehet hajtogatni, a legtöbben viszont a Samsung Galaxy Foldnál is alkalmazott széthajtható megoldásra számítanak.

Szerinted lesz valaha hajtogatós iPhone?

Forrás: 9to5Mac

Borítókép: Roy Gilsing Design

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó