IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple már dolgozik az Apple Pay Later funkción

Az Apple egy új, később fizetős szolgáltatást fejleszt, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy az Apple Pay vásárlásokért időben részletekben fizessenek – számol be a Bloomberg. A részletfizetési lehetőség minden Apple Pay-vásárláshoz elérhető lesz, a funkció nem korlátozódik az Apple-termékekre.

A szolgáltatás hasonlít a Paypal Buy Now, Pay Later funkciójához, és belsőleg “Apple Pay Later” néven fut.

Az Apple jelenleg a Goldman Sachs-szal dolgozik együtt az Apple Card-on, de az új részletfizetési lehetőség nem korlátozódik az Apple Card-ra, és a felhasználóknak nem lesz szükségük Apple Card-ra a funkció használatához. A Bloomberg szerint, amikor egy felhasználó az Apple Pay segítségével vásárol, akkor azt négy, kéthetente vagy több hónapon keresztül kamatmentesen teljesített, kamatos kamatozású részletfizetéssel fizetheti majd ki.

Forrás: MacRumors

A négyfizetéses játék belsőleg “Apple Pay in 4” néven fut, míg a hosszabb távú fizetési terveket “Apple Pay Monthly Installments” néven emlegetik. A felhasználók bármelyik hitelkártyát kiválaszthatják majd az Apple Pay Later terv időbeli fizetéséhez, és egyelőre nem világos, hogy milyen kamatlábak lesznek.

Az Apple Cardhoz hasonlóan az Apple Pay Later felhasználóinak is jóvá kell majd hagyatniuk az iPhone-on lévő Wallet alkalmazáson keresztül benyújtott kérelemmel, ahol a fizetéseket is kezelik majd. A szolgáltatáshoz nem lesz szükség futó hitelképesség-ellenőrzésre. Az Apple Pay Later egyes tervei nem tartalmaznak majd késedelmi és feldolgozási díjakat, a felhasználóknak csak a hosszabb távú tervek esetében kell kamatot fizetniük.

Az Apple azt reméli, hogy a “most vásárolj, később fizetsz” rendszer növeli az Apple Pay elfogadottságát, és ráveszi az iPhone-felhasználókat, hogy a hagyományos hitelkártyák helyett az iPhone-jukkal fizessenek. A Bloomberg szerint a szolgáltatás még fejlesztés alatt áll, és a funkciókat még a bevezetés előtt megváltoztathatják vagy törölhetik.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó