IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Megújul a WhatsApp hívás felülete

A WhatsApp kiadta a 2.21.140.11 béta verziót TestFlightra. A frissítés új hívófelületet és néhány további finomítást hoz a funkcióhoz.

A WABetaInfo szerint, amikor a WhatsApp béta tesztelők hívást kezdeményeznek az alkalmazással, egy új, a FaceTime-hoz hasonló felületet látnak majd. Emellett egy új Csengetés gombot is hozzáad, amellyel a hívásban részt vevő személy könnyedén újra felhívhatja a hívott személyt, ha az nem tudta elfogadni a hívást.

A WhatsApp béta verziójában bevezetett másik funkció az a lehetőség, hogy csatlakozhatunk egy folyamatban lévő csoportos híváshoz, ha a felhasználó nem válaszolt a hívás indításakor.

Forrás: 9to5Mac

Mikor lehet csatlakozni a csoportos hívásokhoz? Ha átmenetileg nem veszel részt egy csoportos hívásban, és egy idő után újra megnyitod a WhatsAppot, ha a csoportos hívás még mindig folyamatban van, az alkalmazás egy figyelmeztetést jeleníthet meg, ha gyorsan csatlakozni szeretnél a híváshoz, anélkül, hogy újrahívást kéne kérned.

A “Csatlakozáshoz koppintás” feliratú bannerrel a hívás fülön a felhasználónak csak oda kell kattintania, hogy részt vegyen a beszélgetésben.

Nemrég a WhatsApp is elkezdte tesztelni a többeszközös kompatibilitást az asztali alkalmazáson. Szintén a WABetaInfo szerint a felhasználók legfeljebb négy eszközt és egy mobiltelefont adhatnak majd hozzá ugyanahhoz a fiókhoz. Ezzel a telefon kikapcsolt állapotban vagy mobilkapcsolat nélkül is lehet majd használni az alkalmazást Macen vagy a nem is olyan távoli jövőben a hivatalos iPad appon.

Ezzel párhuzamosan a WhatsApp a webes és asztali klienseinek 2.2126.11-es verziójával is elindult az eltűnő üzenetek funkcióval és egy új archívumfüllel. Az eltűnő üzenetek funkcióval a felhasználók olyan fotókat és videókat küldhetnek, amelyek eltűnnek, miután a másik felhasználó látja őket. 

Ettől eltekintve, ha archiválsz egy beszélgetést, és az illető újra üzenetet küld, az a fülön marad. Erről bővebben itt olvashatsz.

Kapcsolódó cikkeink

Jöhet a WhatsApp iPadre is

Anikó

Megújult a WhatsApp hívásélménye

Anikó

Újratervezett hangüzent funkció érkezhet a WhatsAppba

Anikó