IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple még mindig dolgozhat az AirPoweren

Az AirPower projekt hivatalos elkaszálása ellenére újabb bizonyítékok kerültek elő arról, hogy az Apple továbbra is kutatja a vezeték nélküli töltéssel kapcsolatos problémák megoldását.

Az AirPower az a vezeték nélküli töltőpad, amelyet az Apple bejelentett, majd törölt, majd állítólag újraélesztett, majd látszólag ismét ejtett. Függetlenül attól, hogy mi a helyzet a huza-vona projekttel, rendszeresen számos szabadalom és szabadalmi kérelem lát napvilágot.

A mostani szabadalom kifejezetten arra irányul, hogy a vezeték nélküli töltőpad hogyan tudja kezelni a ráhelyezett eszközöket. Az AirPower célja az volt, hogy a felhasználók az iPhone-jukat, az Apple Watchukat és az AirPods töltőtokjukat bárhová elhelyezhessék a padon. Ennek része volt az is, hogy felismerje, ha a felhasználó elmozdítja az eszközt, és továbbra is megfelelően töltse azt.

Az Apple szabadalma az általa “terhelési vonalaknak” nevezett, vagy konkrét “inverter áramkörre utal a vezeték nélküli energiaátviteli eszközben”. A töltőpadd képes érzékelni, ha egy készüléket helyeznek rá, és a legközelebbi töltőtekercseket használja az áramellátáshoz.

A szabadalom mintegy 8000 szó hosszú, és részletesen kitér a vezérlőáramkörökre és a töltőtekercsekre. Az AirPower szót azonban egyszer sem említi, és arra sem fordít sok időt, hogy példákat adjon arra, hogy mikor hasznos a készülék áthelyezésének észlelése. Még az is elképzelhető, hogy ugyanezeket az eljárásokat legalább részben alkalmazni lehetne az újabb MagSafe-et használó eszközökre is.

Ez azonban leginkább arra utal, hogy ha az Apple nem is tervezi az AirPower bevezetését, azért a jövőben még mindig vannak céljai hasonló eszközökkel.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó