IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple-nek fitnesz Tamagochit kéne csinálnia a Memoji számlapból

Nagyon jó kis újítás a nemrég bevezetett Memojis számlap az Apple Watchokon, de sokkal több van benne, mint amire a cég jelenleg használja.

A watchOS 7-ben bevezetett egyik új watch face a Memoji volt. Őszintén szólva újításnak annyira nem is lehet nevezni, mert ez valójában csak egy digitális óra Memojival és Animojival, amelyek már léteztek korábban is. Ennek ellenére nagyon szórakoztató óralap, de a 9to5Mac szerint lehetne egy sokkal, de sokkal jobb funkcióra is használni.

Az Apple a watchOS 3 óta nem vezetett be új Activity számlapot, és az érkező Fitness+ programmal egyértelmű, hogy az Apple szeretné tevékenységre és egészségess életmódra ösztönözni a felhasználóit. A Memojik arckifejezései például tökéletesek lennének egy jobb visszacsatolásra egy szöveges “szép munka volt” helyett.

Széles érzelmek skálájára képes, de többet is ki lehetne ebből hozni – Forrás: 9to5Mac

A jelenlegi Animojik és Memojik már valóban kifejezőek. Jelenleg a csukló emelésére vagy a kijelző megérintésére reagálnak. Ugrálnak, vicces arcokat csinálnak, kuncognak, mosolyognak, sőt kacsintanak is. Ezek a karakterek ugyanazok a modellek, amelyek az arcunkról térképezik fel az érzelmeket az iPhone és az iPad Pro készülékeken, így elméletileg őrülten széles kifejezési módra képesek. Lehetnek szomorúak, fáradtak, nevethetnek vagy puszit is küldhetnek.

Az Applenek össze kéne kapcsolnia az Animojit vagy a Memojit az aktivitás gyűrűivel, a pulzusszámmal, a véroxigénnel, a légzéssel és egyebekkel annak érdekében, hogy ezeket a karaktereket életre hívja és motiválja a felhasználókat. Amikor fáradtnak érezed magad, az Animoji is legyen fáradt, amikor futsz, az Animoji is fulladjon ki, amikor lefeküdni készülsz, az Animoji ásíthatson. Amikor pedig teljesítesz egy fitnesz célt, az Animoji ünnepelje szépen meg, hogy milyen ügyes vagy. Végtelenül sokféleképpen lehetne őket szinkronba hozni a mindennapi élettel.

Az Apple akár olyan módot is bevezethetne a kemény fitnesz fanatikusok számára, amely arra kényszeríti őket, hogy életben tartsák Animojijukat. Teljesíteni kell a napi fitnesz célokat, be kell zárni a gyűrűket, és Animoji életben marad. Ha folyamatosan elmulasztjuk a célokat, vagy nem sikerül bezárni az összes gyűrűt, az Animoji „meghalhat”, de előtte jól szidjon le, amiért ilyen lusta gazdi vagyok.

Ti kihasználnátok, ha megvalósulna?

Forrás és borító: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó