IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple pénzügyi igazgatója lehet a Ferrari új vezérigazgatója

Állítólag Luca Maestri, az Apple pénzügyi vezetője és Jony Ive volt ex-vezető designer pályáznak a legnagyobb eséllyel a posztra.

A Reuters olasz forrásokra hivatkozva kész tényként közli, hogy az Apple két embere lehetnek a legesélyesebbek a nemrégiben felszabadult Ferrari vezérigazgatói szerepre. Habár Amerikában nincs akkora kultusza a tűzpiros sportautónak, azért nem olyan meglepő, hogy ekkora érdeklődés övezi az állást.

Louis Camilleri, a Ferrari korábbi vezérigazgatója személyes okokra hivatkozva távozott a cégtől a múlt héten, és azóta természetesen megjelentek a pletykák a lehetséges utódokról, köztük van Maestri és Ive is. Ezenkívül a Vodafone volt vezérigazgatója, Vittorio Colao is pályázott a posztra, de a Reuters szerint egy Colao-hoz közeli forrás “alaptalannak” nevezte az állítást.

Louis Camilleri – Forrás: CNN

Az hogy végül ki lesz a befutó az kérdéses. Maestri 2014 óta tölti be az Apple pénzügyi igazgatójának pozícióját, és korábban vállalati kontrollereként is tevékenykedett. Ive 2019-ben otthagyta az Apple-t, hogy megalakítson egy LoveFrom nevű független tervezőcéget.

Nem ritka, hogy az Apple vezetőit potenciális jelöltként nevezik meg egy-egy felröppenő vezérigazgatói posztra. A hírek szerint Johny Srouji, az Apple chipgyártási vezetője az Intel vezetője is lehetett volna 2019-ben, de ezt a pozíciót végül Bob Swan töltötte be.

Szerintetek egy ilyen átigazolás után közelebbi kapcsolat lehet a Ferrari és az Apple között? Mondjuk ha már úgyis vannak piros iPhone-ok, jöhetne egy Ferrari Design verzió?

Forrás: MacRumors
Borító: Reuters

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó