IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple saját speciális arcmaszkot készített

Sajnos csak a vállalatnál dolgozók számára belsős használatra, nem pedig kereskedelmi forgalomba. De azért természetesen ez a kiegészítő is saját nevet kapott: Apple Face Mask.

Először volt egy kis kavarodás, sokan a teljesen mások által gyártott ClearMask, teljesen átlátszó arcmaszkot tulajdonították az Apple fejlesztésének, de aztán rendeződtek a sorok. Egyébként a ClearMask az első olyan átlátszó sebészeti maszk, melyet az FDA is engedélyezett.

Persze, akár lehetne ez is a vállalat gyártmánya, hiszen korábban már készítettek nagy mennyiségben egész fejre szerelhető védőpajzsokat, amit aztán az egészségügyben dolgozók közt osztottak szét.

Forrás: MacRumors

A Face Mask esetében sem holmi egyszerű kis anyagból kétszer félbehajtott száj- és orrtakaróra kell gondolunk. A termék mosható és akár ötször is felhasználható. Na, meg kérem a vállalat mérnöki és ipari design csapata alkotta meg olyan teamekkel karöltve, akik dolgoztak az iPhone és iPad designján is.

A vállalatnál komplett kutatócsapatot állítottak fel, akinek többek közt az volt a feladata, hogy megtalálják a megfelelő anyagokat a gyártáshoz, melyek megfelelően szűrik a levegőt, stb. És persze azt is kutatják, hogyan tehetnék átlátszóvá ők is a maszkjaikat.

Forrás: Bloomberg

Borítókép: Apple

Te hogy állsz a maszk kérdéssel?

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó