IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Itt az új elképesztően drága és elképesztően felesleges Motorola Razr 5G

Ha a hardcore Motorola fanoknak lett készítve, akkor oké, egyébként meg nem értjük, kiket szeretnének vásárlásra bírni az amerikaiak.

Az új Motorola Razr 5G hivatalosan is itt van. Újítottak egy kicsit a dizájnon és az aksi is jobban fogja bírni elvileg, mint a múlt évben piacra dobott Razr. Amiről talán jobb is, ha nem beszélünk, mert olyan borzalmasra sikeredett, hogy a tesztelők csak rosszat tudtak róla mondani.

A legnagyobb különbség a sima és a faceliftes Razr között, hogy az 5G verzió szép üveghátlapot kapott és sokkal vékonyabb, metál finist kapott és az alsó része is dizájnosabb. Az ujjlenyomatolvasót is áthelyezték a telefon hátuljára, 192 grammra csökkentették a súlyát és a kávát is levékonyították.

Tényleg szebb az első, mint a második, de vajon ér ennyi pénzt? – Forrás: Techradar

A szétnyitható, 6,2 colos pOLED kijelzőt különféle mechanizmusok tartják a keretben, és az új széria sokkal jobban fogja bírni az esetleges kijelző alatti koszosodásokat. Plusz a megerősített zsanéroknak köszönhetően 200 000 kinyitást bír ki, ami napi százat jelent 5 éven keresztül.

Az előző Razr azon kívűl, hogy picit gagyi behatása volt, azért sem lett túl nagy siker, ugyanis nem kapott kifejezetten jó specifikációkat. Az 5G azonban már nevéből kitalálhatóan megkapja az új kommunikációs technológiát, Snapdragon 765G-s chipsetet, 8 GB RAM-ot és 256 GB belső memóriát. Viszont hiába a javított specifikáció, a Snapdragon 865+-os Galaxy Z Flip 5G-t nem veri a Motorola modellje, pedig nagyjából ugyanannyiba kerülnek.

Kétségtelenül a legnagyobb előnye a Razr 5G-nek a Quick View display, ami lehetővé teszi hogy bizonyos alkalmazásokat akkor is futtassunk, amikor zárva van a telefon. És itt nem azt kell elképzelni, mint mondjuk egy okosórán, hogy kiírja az értesítéseket, hanem konkrétan olyan, mintha a főkijelzőn böngésznénk, csak kicsiben.

Forrás: GSM Arena

Az aksija 2510 mAh-ról 2800 mAh-ra nőtt, ami mondjuk egy androidos készülék esetében nem annyira izmos, épphogy az elfogadható kategória. De az SD765G procinak köszönhetően ezzel is egész nap bírni fogja a Razr a Motorola szerint, valamint 15 wattos turbótöltést is kapott.

Kamerából bőkezűek voltak az amerikaiak, és 48 MP-es kamerát tettek bele (a régi verzió 16 MP-es volt), a szelfikamera felbontása pedig 5 MP-ről 20 MP-re nőtt. Viszont az árán egy kicsit javítottak, a múltévi modellt 1500 dolláros árral eresztették útnak, a faceliftes viszont 1400 dollárba kerül. Ez még a vám nélkül is majdnem 430 000 Ft, de még a múltévi modell is jelenleg 630 000 Ft-ba kerül az egyik nagy online webáruház oldalán Magyarországon. Hát kövezzetek meg, de akkor már benevezek egy új Samsungra vagy iPhone-ra ennyiért.

A régi Razr csak az amerikai Verizon kínálatában volt elérhető, az új viszont az összes nagyobb áruháznál és szolgáltatónál kapható lesz.

Szerinted egy drága “nem tudtuk kínunkban mit dobjunk piacra” telefon, vagy egy életérzés, ami megéri a pénzt?

Forrás: PhoneArena
Borító: 9to5Google

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó