IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple sem maradhat ki a hajtogatós telefonbizniszből

A legfrissebb hírek szerint a Samsung már nagyobb mennyiséget küldött is az Apple-nek a legújabb összehajtható kijelzőjükből. Legalábbis ezt állítja az Ice Universe nevű szivárogtató a Weibón.

A nagyobb mennyiség persze nem milliós darabszámot fed, de arra pont elég lehet, hogy mintaként szolgáljon néhány hajtogathatós prototípus eszközhöz.

Tavaly már volt róla szó, hogy a Samsung több másik gyártót is elláthat a hajtogathatós technológia megvalósításához szükséges alkatrészekkel. A mostani hír pedig csak megerősíteni látszik, hogy az Apple már összehozhatott valami kézzelfoghatót. Persze egyből megindult mindenki képzelete, van, aki már a jövő évi bemutatóról fantáziál. Szerintem azonban nem kell ennyire előre rohannunk.

Bár sokan azt gondolják, hogy a Samsung és Apple ősi riválisok, persze volt pár körül már a bíróságon, de ettől függetlenül a koreai gyártó a mai napig az egyik legnagyobb alkatrész beszállítója az Apple-nek (és még sok más tech mogul cégnek). Igen, az iPhone-ok istenített OLED kijelzője is Samsung „találmány”.

Egyelőre pedig úgy tűnik a Samsung lehet a hajlíthatós technológia koronázatlan királya, készek közel 10 millió egységet gyárthatnak éves szinten az összecsukhatós kijelzőből.

Természetesen ez idő alatt az Apple sem tétlenkedik, az elmúlt évek során már számtalan a hajlítható technológiához köthető szabadalmat levédetett, de még az sem kizárt, hogy az LG-vel állnak össze.

Forrás és borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó