IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Így javítana az Apple a Siri működésén

Bár természetesen magyarul még mindig nem tud, alap nyelvtudással azért egész jól el lehet „játszadozni” Sirivel. Az viszont vitathatatlan, hogy van még hová fejlődnie az Apple okosasszisztensének. Idő mire felzárkózik a konkurenciához.

Főleg asszertivitás terén. Biztos előfordult már veled, hogy azonnal le kellett némítanod az órád, mert Siri a legrosszabbkor kezdett el hangosan óbégatni és neked fogalmad sem volt, mit mondhattál, ami olyan, mint a „Hey, Siri”. De az sem sokkal kellemesebb, amikor éppen az órádnak sutyorogsz, aztán a telefonod válaszol a zsebedből.

Korábban az Apple már szabadalmaztatott egy olyan, a Face ID-hoz kapcsolódó technológiát, melynek segítségével Siri leolvashatja a mimikádból éppen milyen a hangulatod, amikor beszélsz hozzá. Most ehhez jön a hang rész is.

Az új szabadalom lényege, hogy Siri meg tudja állapítani mikor beszélsz hozzá és mikor nem. Mikor figyelsz rá és már mikor nem. Így egy bizonyos idő után automatikusan eltűnhet a süllyesztőben, ha úgy érzi már nem vagy érdekelt a beszélgetésben.

Forrás: Cnet

Egyben azt is meg tudja állapítani, hogy hogyan helyezkedsz el a készülékhez képest, amikor éppen beszélsz hozzá vagy hogy lefordítva tetted-e az asztalra vagy kijelzővel felfelé. Sőt, azt is meg tudná állapítani, mikor kerül zárt térbe a készülék, pl. zsebbe vagy táskába.

Ez leginkább azért fontos, mert nem csak azzal lehet Siri működését hatékonyabbá tenni, hogy a „Hey, Siri” parancsot könnyebben ismeri fel. Energiatakarékossági szempontok is fontos szerepet játszanak az egészben. Lévén egy mindig fülelő asszisztens az bizony bőven fogyaszt áramot. Nem árt, ha a megfelelő időben aludni küldi magát, mondjuk a zsebedben, amikor nem valószínű, hogy Siriért kiáltanál segítségül.

Forrás: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó