IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Újabb Google Wear OS update érkezett

Sajnos egyelőre akár az Android 11 esetében, nem updatelhet mindenki azonnal, de annak lehet örülni, hogy tovább fogja bírni az okosóránk.

A Google még múlt hónapban jelentette be, hogy nem csupán a mobilokat frissítik új rendszerre, hanem a Wear OS is kap egy frissítést, amiben szignifikáns változtatásokat eszközölnek, de akkor még nem árultak egy túl sok mindent a dologról.

A keresőóriás azonban a tegnap kiadott Android 11 mellett ma kiadta az új Wear OS frissítést is. Azonban mint ahogy tegnap, ma sem örülhet még az emberek nagyrésze, ugyanis ahogy az Android esetében csak a Google Pixelek, itt egyelőre csak a Suunto okosórái frissíthetőek azonnal.

Így fog kinézni az új frissítés után a felület – Forrás: NewsBharat

Az új frissítés azonban kétségtelenül szükséges volt, ugyanis ebben a világban már mindennél lényeges, hogy meddig bírja az akkumulátora. Ez nyilván nagyban függ attól, hogy a gyártók mekkora mAh-ás elemet raknak bele, de a rendszer is sokat tud javítani, vagy rontani a helyzeten. A Wear OS újragondolt változata pedig sokkal jobban optimalizált folyamatokat ígér, így elvileg észrevehetően lassabban merül majd az óránk.

A javításnak köszönhetően nem csupán tovább fogja bírni az eszköz a csuklónkon, de az alkalmazások is 20%-kal gyorsabban fognak betölteni. Az óra kezelhetősége is könnyebb lesz, és az edzéseket is logikusabban vezethetjük majd. A párosítást is felgyorsították, így ahogy bekapcsolod a Bluetooth-t a telefonodon, máris kapcsolódik az órád.

Ahogyan feljebb említettük egyelőre a Suunto 7 nevezetű finn okos sportóragyártó tulajdonosok örülhetnek csak, de a Google szerint a következő hónapokban a többiek is megkapják a frissítést, első körben például a Fitbit és Samsung Galaxy órák.

Neked milyen okosórád van?

Forrás és borítókép: Phonearena

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó