IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple tavaszi eseménye idejére a Xiaomi már tető alá hozhatja a 200 W-os töltést

Periszkópikus telefotó lencse lehet a 2023-as iPhone-okban

Ming-Chi Kuo szerint az iPhone-ok kameramodulja 2023-tól periszkópikus telefotó lencséket tartalmazhat.

Az elemző nem részletezte a dolgot, de több pletykát is hallottunk már korábban az Apple periszkópikus objektívvel kapcsolatos terveiről, mely lehetővé tenné az optikai zoom képességeinek jelentős javítását. Kuo korábban 2022-ről beszélt, de úgy tűnik, most úgy gondolja, hogy az ilyen irányú fejlesztés csak 2023-ban lesz reális.

Vannak már okostelefonok, melyek adaptálták a periszkópikus lencséket. A Huawei P30 Pro 5x-ös optikai zoommal bír. A periszkópikus lencsével szerelt ‌iPhone‌ is hasonló szintet hozhat. 

A jelenlegi iPhone-ok maximális teljesítménye a 2,5x-os optikai zoomig és 12x-es digitális zoomig terjed. A Samsung legújabb okostelefonjain viszont 100x-os zoom van, amellett az Apple jelenleg labdába sem rúghat.

Forrás: MacRumors

Március 23-án lehet az Apple tavaszi eseménye

Egy új szivárgás azt állítja, hogy az Apple AirTages rendezvényét március 23-án tarthatják, egy héttel később, mint az korábban szerepelt a hírekben.

Innovatív biometrikus azonosítással és 15 kamerával érkezhet az Apple MR headsete

Kuo most a 9to5Mac által megszerzett új kutatási jegyzetben arról jelentett, hogy az Apple rég óta híresztelt vegyes valóságú fejre szerelhető eszköze 15 kameramodult tartalmazhat, melyeket különböző fejlett AR és innovatív biometrikus megoldásokhoz használhatnának fel.

A modulok közül nyolcat a kibővített valóság videóélményeinek szentelnek. Egy speciális modul érzékelné az objektumok környezetét, a maradék hat modul pedig innovatív biometrikus megoldást tenne lehetővé.

Az alkatrészeket a tajvani Largan Precision szállíthatja. A vállalat okostelefonok, táblagépek és egyéb eszközök kamera-objektív moduljainak szállítójaként működik. Kuo arra számít, hogy a Largan jelentős hasznot fog húzni az Apple hamarosan megjelenő headsetjéből.

Forrás: 9to5Mac

Ilyen lehet a Google Pixel Fold

Az Apple piaci kapitalizációja 2 billió dollár alá zuhant

Az Apple piaci kapitalizációja hétfőn a 2 billió dolláros küszöb alatt zárt, miután a részvények több mint 4%-ot estek napközben.

A cupertinói tech óriás 1,96 billió dolláron zárt. Az AAPL részvényei 4,17%-kot estek a hétfői nap során és 116,36 dolláron zártak. Ebből a vállalat teljes piaci értékét úgy kapjuk meg, hogy megszorozzuk ezt a számot a forgalomban lévő részvények számával.

Az Apple volt az első nyilvános tőzsdén jegyzett amerikai vállalat, amely 2020 augusztusában elérte a 20 000 milliárd dolláros piaci kapitalizációt. Most azonban fordult a kocka, pláne, hogy januárban még a 3 billiós határ eléréséről beszéltek az elemzők.

Forrás: Business Insider

Még idén tavasszal jöhet a Samsung Galaxy Watch4 és Active4 is

Az általában megbízható forrás, Ice univese szerint a Samsung az idei második negyedévben bejelenti a Galaxy Watch4 és a Galaxy Watch Active4 érkezését. A vállalat átugorhatja számozásban a Galaxy Watch Active3-at, és egyenesen a 4. verzió következhet a konzisztencia jegyében.

És bár az információ bennfentes megerősítést még nem nyert, elképzelhető, hogy a Samsung lecseréli Tizen operációs rendszerét Android Wear OS-re.

Biztonsági frissítés érkezett iOS-re, iPadOS-re, watchOS-re és macOS-re is

Az vállalat egy sor apróbb frissítést tett közzé operációs rendszereiben, mely hibajavításokat és teljesítményjavításokat hozott az iOS 14.4.1, iPadOS 14.4.1, watchOS 7.3.2 és macOS 11.2.3 verziókban.

Mivel biztonsági frissítésről van szó, a telepítés mindenki számára ajánlott.

Zuckerberg élesen kritizálta az Apple AR és VR törekvéseit egy interjúban

Forrás: Tech Crunch

Egyre több az Apple AR- és VR-termékeiről szóló hír, Mark Zuckerberg, pedig a héten a The Information 411 podcastjában, a Facebook saját törekvéseiről beszélt az AR és a VR területén.

Zuckerberg az interjúban nem említette az Apple-t, de a két vállalat közötti fagyos kapcsolat egyértelmű volt a Facebook vezérigazgatójának több megjegyzéséből.

A host, Alex Heath arról kérdezte Zuckerberget, hogy a Facebook összpontosít-e arra, hogy csökkentse az Apple-re és a Google-re történő támaszkodását azáltal, hogy VR és AR termékeit az “alapoktól kezdve” építi fel. Ez magában foglalja az egyedi chipek és saját operációs rendszer használatát.

A Facebook vezérigazgatója kifejtette, hogy mennyire bekorlátozza őket, ha más cégekre kell támaszkodniuk annak meghatározásában, hogy mi lehetséges a szoftveresen. Rámutatott arra is, hogy képtelen volt mobil eszközökre vinni a Facebook játékos platformját, bár ezt az Apple kifejezett megemlítése nélkül tette.

Forrás: The Information 411

Az Apple adta el a legtöbb telefont 2020 karácsonyán

A Trendforce közzétette negyedéves elemzését és előrejelzéseit az okostelefonok piacáról. Elemzők szerint az Apple 77,6 millió egységet értékesített 2020 negyedik negyedévében, ezzel beelőzve a Samsungot.

Oppo és Xiaomi foglalja el a következő két helyet, őket az ötödik helyen a Huawei és a hatodikon a Vivo követte. A 2020 októbere és decembere közt a piacon 364 millió darab készülék fordult meg, amelyek közül az első hat gyártó összesen 307 millió egységet értékesített, vagyis a teljes kapacitás 84%-át adták. A 2021 első negyedévére vonatkozó várakozások szerint a csökkenés negyedéves alapon 6% körüli lehet, de még így is 25%-os lehet a növekedés az előző év azonos időszakához képest.

Forrás: Trendforce

Még idén tető alá hozhatja a Xiaomi a 200 W-os töltési technológiát

Forrás: Tech Buff PH

A Xiaomi állítólag egy olyan telefonon dolgozik, amely támogatja a 200 W-os vezetékes töltést, meg persze a vezeték nélküli töltést, fordított vezeték nélküli töltést és 5000 mAh-s akkumulátort tartalmaz. A jelentés a Weibo egyik jól ismert szivárogatójától, Digital Chat Stationtől származik.

Az információkban az szerepel, hogy a készülék az év második felében érkezhet és nagyon hasonlíthat a hamarosan érkező Xiaomi Mi 11 Ultrára.

Tavaly a Xiaomi Mi 10 Ultra volt a leggyorsabb áramfelvételt támogató készülék 120 W-os vezetékes teljesítménnyel. Így egyértelműen csak akkor tudnak nagyot dobni, ha az utódja még gyorsabb töltést hoz. Eddig 2021-ben a vivo iQOO 7 és a nubia Red Magic 6 Pro volt képes felzárkózni a Xiaomi 120 W-os rekordjához.

Forrás: GSM Arena

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó