IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple továbbra is kísérletezik az AirPowerrel

A Bloomberges Mark Gurman információi szerint az Apple továbbra is dolgozik egy jövőbeli vezeték nélküli töltőn, amely hasonlóan működne, mint a mostanra már leállított AirPower.

Az Apple vezeték nélküli töltési ambícióit felvázoló jelentésben Gurman azt állítja, hogy az Apple “még mindig vizsgálja” egy olyan vezeték nélküli töltő kifejlesztését, amely egyszerre több eszközt, például iPhone-t, Apple Watchot és AirPodsot is töltene.

Az Apple először 2017 szeptemberében jelentette be az AirPowert az iPhone 8, 8 Plus és iPhone X mellett, és azt mondta, hogy az eszköz valamikor 2018-ban fog megjelenni. Az AirPower 2018-ban nem valósult meg, és a fejlesztési problémákról szóló hónapokig tartó pletykák után 2019 március végén törölték a projektet.

Forrás: iMore

Az AirPower azért bukott meg, mert az Apple mérnökei nem tudták megoldani az eszközt érintő több hibát, köztük az interferenciaproblémákat és a túlmelegedéssel kapcsolatos gondokat. 2020-ban az iPhone 12 mellett az Apple ehelyett (újra) bemutatta a MagSafe-et, mint mágneses vezeték nélküli töltési alternatívát.

Az AirPower törlése óta kitartó pletykák keringenek arról, hogy az Apple még mindig dolgozik valamilyen töltőpadon, de a legtöbbjük ködös volt. Gurman jelentése az eddigi legegyértelműbb utalás arra, hogy valamilyen AirPower-szerű eszköz még megjelenhet a jövőben.

Az AirPowerhez hasonló vezeték nélküli töltő mellett az Apple állítólag “belsőleg vizsgálja” az alternatív vezeték nélküli töltési módszereket is, amelyek nagyobb távolságokon is működhetnek. A nagy hatótávolságú töltéssel kapcsolatos munkálatok azonban még korai stádiumban vannak, és valószínűleg még évekbe telik, mire bármilyen új, nagy hatótávolságú vezeték nélküli töltési technológiát láthatunk az Apple-től.

Forrás: Bloomberg

Borítókép: TechRadar

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó