IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Erősen iPad ihletésűre sikerült a Huawei új MatePad szériája

Az iPad Proval és az iPadOS-szel való versengésre tett kísérletként a Huawei három új táblagépet mutatott be a “MatePad” táblagépcsalád részeként, köztük egy új 10,8 hüvelykes és egy 12,6 hüvelykes MatePad Proót, valamint a MatePad 11-et.

A The Verge beszámolója szerint mindhárom készülék az első olyan Huawei táblagép, amelyen a Huawei saját, 2019 elején bejelentett “HarmonyOS” operációs rendszere fut. Emellett a kisebb, 10,8 hüvelykes MatePad Pro és a MatePad 11 a Snapdragon által gyártott processzorok helyett a Huawei saját, egyedi tervezésű Kirin processzorával rendelkezik.

Forrás: The Verge

A politikai feszültségek miatt a Huawei-eszközöket megfosztottak az olyan androidos eszközöknél megszokott kiváltságoktól, például a Google-alkalmazások használata. A HarmonyOS tartalmazza a Huawei AppGallery-jét, amely az Apple-ös App Store és a Google Play Store megfelelője az alkalmazások és játékok keresésére, terjesztésére és letöltésére.

Ami a konkrét végfelhasználói funkciókat illeti, a HarmonyOS számos ötletet kölcsönöz az iPadOS-től. Az új táblagépek mellett a Huawei az “M-Pencil” tollat is ajánlja, mely szintén erős hasonlósággal bír az Apple Pencillel. A HarmonyOS és az M-Pencil szoftveres oldalát a “FreeNote” nevű funkció integrálja, amely automatikusan lefordítja az írott szöveget a rendszer bármelyik beviteli mezőjében gépelt szöveggé. A funkció megegyezik az iPadOS 14-ben tavaly bevezetett Scribble funkcióval.

Az Evan Blass által a Twitteren megosztott HarmonyOS képernyőképek szintén az Apple iPadOS-ével való vizuális hasonlóságot mutatják.

Az új táblagépek mellett a Huawei frissítette az M-Pencil tollat is, amely javított és alacsonyabb, 9 ms-os késleltetéssel rendelkezik, ami megegyezik az Apple Pencil iPadOS 13-mal végzett fejlesztéseivel. Az új táblagépek európai megjelenési dátumot még nem kaptak, de a 12,6 hüvelykes MatePad Pro június 10-én jelenik meg Kínában 790 dollár körüli áron.

Forrás és borítóké: The Verge

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó