IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Eltűnhet a főgomb az iPad minikről, a Prókba pedig érkezhet a fordított töltés

Az Apple az iPad mini megújult változatán dolgozik, amely a Bloomberg új jelentése szerint hat év óta az első dizájnfrissítés lesz a kisebb méretű táblagépen.

A frissített iPad mini keskenyebb kávával fog rendelkezni, és az Apple olyan dizájnt is tesztel, amely eltávolítja a Home gombot a készülékről. Korábban már több pletykát is hallottunk arról, hogy az Apple dolgozik az iPad mini új változatán, amely 8,5-9 hüvelykes kijelzővel rendelkezhet, ami jelentős növekedés a jelenlegi 7,9 hüvelykes kijelzőhöz képest.

Az év elején még egy iPad mini dummy modell képei is kiszivárogtak, bár nem egyértelmű, hogy az a dummy modell pontos volt-e, mivel Home gombot tartalmazott.

Az új iPad mini mellett az Apple dolgozik az olcsó belépőszintű iPad vékonyabb változatán is, amelyet a diákoknak szánnak, és mind az iPad mini, mind az új olcsó iPad “már az év végére” tervezik.

A Bloomberg jelentése egy 2022-ben érkező új iPad Prót is kiemelt, amely MagSafe vezeték nélküli töltési képességekkel rendelkezhet, valamint képes lehet más vezeték nélküli eszközök fordított töltésére.

A készülő iPad Pro 2022-ben debütál majd, a 2021 májusában bemutatott, frissített M1 11 és 12,9 hüvelykes iPad Pro modelleket követően.

Az új iPad Pro esetében az Apple alumínium ház helyett üveg hátlapot tesztel, ami lehetővé tenné a vezeték nélküli töltési képességeket. Az Apple először az üveghátlappal ellátott iPhone 8, 8 Plus és X modellekkel valósította meg a vezeték nélküli töltést 2017-ben, és azóta minden zászlóshajó támogatja a vezeték nélküli töltést.

Forrás: MacRumors

A jelenlegi iPadek még mindig USB-C vagy Lightning segítségével töltődnek, de a vezeték nélküli töltés lehetővé tétele közelebb hozná az iPhone-t és az iPadet funkcionalitásban. Az új iPad Pro munkálatai még korai stádiumban vannak, és a Bloomberg arra figyelmeztet, hogy az Apple tervei még a jövő év előtt változhatnak vagy semmissé is lehetnek.

A legtöbb vezeték nélküli töltő az iPhone-hoz van méretezve, így az iPad vezeték nélküli töltési funkciója speciális töltési megoldásokat igényelhet, de az Apple a pletykák szerint a MagSafe használatát tervezi, ha valóban a vezeték nélküli töltés mellett dönt az iPad Pro esetében. A vezeték nélküli töltés valószínűleg lassabb lesz, mint az USB-C/Thunderbolt porton keresztül történő töltés, ami valahol érthető is.

Az Apple dolgozik az új iPad Pro fordított vezeték nélküli töltésén is, amely lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy az iPad hátuljára fektetve töltsék iPhone-jukat, AirPodsukat és más kiegészítőiket. Voltak pletykák arról, hogy az iPhone 11 kétoldalú vezeték nélküli töltéssel fog rendelkezni, de ez végül nem történt meg. A Bloomberg szerint azonban az Apple valóban vizsgálta a funkciót az iPhone számára.

Forrás: Bloomberg

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó