IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple továbbra is vezeti a táblagépek piacát

Az IDC új jelentése a Chromebook és a táblagépek 2021 második negyedévének növekedéséről kimutatta, hogy az Apple továbbra is vezető a táblagépek szegmensében, és több iPadet szállít, mint a konkurencia – még együttvéve is.

jelentés szerint az Apple 12,9 millió iPadet értékesített a második negyedévben, 31,9%-os piaci részesedéssel, míg a Samsung a második helyen áll 8 millió szállított táblagéppel és 19,6%-os piaci részesedéssel, míg az Amazon csak negyedik 4,3 millió eladott táblagéppel és 10,7%-os piaci részesedéssel.

Az Apple esetében ez 3,5%-os éves növekedést jelentett, mivel 2020 második negyedévében mintegy 12,5 millió iPadet szállított le. Bár a vállalat több iPadet adott el , mint legutóbb, a piaci részesedése mégis kisebb lett, mivel a Samsung, a Lenovo és az Amazon piaci részesedése növekedett.

Forrás: 9to5Mac

Az IDC szerint bár a tabletpiac pozitív eredményeket ért el a negyedév során, a kategóriában lassulás tapasztalható az előző negyedévek fellendüléséhez képest.

Az oktatási piacon még mindig nagy a kereslet (…). Az online tanulás gyorsan teret nyert, és előrevitte a digitális forradalmat a tanulási térben.
Anuroopa Nataraj, az IDC Mobility and Consumer Device Trackers vezető elemzője

2021 harmadik negyedévére vonatkozóan az Apple nemrég általános rekordokról számolt be, mivel az iPad termékcsalád éves szinten 12%-kal nőtt 7,37 milliárd dolláros bevétellel.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója a következőket mondta az Apple 2021. harmadik negyedévi teljesítményéről:

Ebben a negyedévben csapataink a páratlan innováció időszakára építettek azzal, hogy erőteljes új termékeket osztottak meg felhasználóinkkal, egy olyan időszakban, amikor a technológia használata az emberek mindenhol történő összekapcsolására még soha nem volt ilyen fontos. Továbbra is azon dolgozunk, hogy minden, amit készítünk, átjárja a minket meghatározó értékeket – a fejlesztők új generációját inspiráljuk a kódolás megtanulására, közelebb kerülünk a 2030-as környezetvédelmi célunkhoz, és részt veszünk az igazságosabb jövő építésének sürgető munkájában.
Tim Cook, az Apple vezérigazgatója

Bár az Apple már nem számol be egyetlen termékének darabonkénti eladásairól sem, az alapmodell iPad 8 és iPad Air 4 2020 végéig történő felfrissítése az M1 iPad Prókkal kombinálva jó fogadtatásúnak tűnt.

Borítókép: Popular Mechanics

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó