IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Törli az inaktív fejlesztői fiókokat a Google

A Google ismertette a Play új felhasználói feltételeit, melyek egyike az inaktívvá vált, vagy sosem használt fejlesztői fiókok törlése.

A Google tegnap jelentette be, hogy a jövőben a fejlesztőknek minden egyes alkalmazáshoz részletes adatvédelmi tájékoztatót kell majd készíteniük, melyből kiderül, hogy pontosan milyen adatokat és milyen célból használ, tárol és oszt meg másokkal, valamint azt is, hogy az adott tétel elengedhetetlen a felhasználás szempontjából, vagy pedig opcionális. Ma egy másik fontos újításra is fény derült, aminek köszönhetően számos fejlesztő fiókja törlődhet a rendszerből.

A hír alapján a Google törölni fogja az összes, legalább egy éve “szunnyadó” állapotban lévő fiókot, de azokat is, ahonnan a regisztrációt követően egyetlen feltöltés sem érkezett, vagy a felhasználó egy alkalommal sem lépett be a Play Console-ba. A törlés alól azonban mentesülnek azok a szunnyadók, akiknek az alkalmazását legalább 1000-en letöltötték, vagy ugyanennyien vásároltak az appon belül az elmúlt 90 napban.

Forrás: 9to5google

Az új szabályzat 2021. szeptember 1-én lép életbe. A cég elmondása szerint a változtatásra azért volt szükség, hogy a Play egy még biztonságosabb ökoszisztémává váljon, ahol a fejlesztők rendszeresen karban tartják a korábbi munkáikat.

A törölt fiókok gazdáinak lehetőségük lesz arra, hogy új fiókot regisztráljanak, de a régit nem fogják tudni visszaállítani, így minden ahhoz köthető alkalmazás és adat visszavonhatalanul törlődik a rendszerből.

A változások közül érdemes még kiemelni a személyre szabott reklámokból való nemkérés hatékonyabbá tételének tervezetét. A különböző appokban megjelenő személyre szabott reklámokat eddig is letilthattuk, de az úgynevezett advertising ID-nk (ami a böngészési, vásárlási, stb. szokásainkat tartalmazza) továbbra is hozzáférhető volt – ezeket az információkat analitikai és csalásmegelőzési célokra használhatták. Az új szabályzat életbe léptével viszont amennyiben úgy döntünk, hogy deaktiváljuk a személyre szabott reklámokat bizonyos helyeken, úgy az ehhez kapcsolódó infóinkhoz semmilyen körülmények között nem férhet hozzá az alkalmazás.

Forrás: 9to5google

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó