IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Elon Musk az Apple élén?

Ki gondolta volna, hogy a hét leginkább megalapozatlan híre az lesz, hogy Elon Musk egyszer az Apple irányításáért verseng? A furcsa időkben, amelyekben most élünk, ez a pletyka rakta be a kiskaput a héten.

És bár mind Elon Musk, mind a Tim Cook nevében beszélő emberek tagadják, hogy a Tesla vezérigazgatója egyszer felajánlotta volna elektromos autógyárát az Apple vezetői posztjáért, a „Teslapple” megavállalat létrejöttével vicces gondolat eljátszadozni picit.

Az egész sztori a Wall Street Journal riporterének, Tim Higginsnek a Tesla történetéről szóló új könyvéből, a Power Play címűből származik és így szól:

Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook és a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk beszélgetnek telefonon. A 2016-os, mindent eldöntő Model 3 bemutatója hamarosan esedékes, de a Tesla komoly pénzügyi gondokkal küzd. Cooknak van egy ötlete: Az Apple megveszi a Teslát. 

Musk érdeklődik, de egy feltétellel: „Én leszek a CEO.”

„Persze.” – mondja Cook. Amikor az Apple 2014-ben megvásárolta a Beatset, megtartotta az alapítókat, Jimmy Iovine-t és Dr. Dre-t.

„Nem – mondja Musk – az Apple, az Apple vezérigazgatója.”

„B meg!” – mondja Cook, és leteszi a telefont.

Ebben a sztoriban az egyetlen hihető dolog, hogy Tim Cook valószínűleg tényleg azt mondta, hogy „B meg”, és nem káromkodott valójában. Ez teljesen hihető!

Az Apple kifinomult vezérigazgatójának legszínesebb nyilvános megszólalása 2014-ben esett meg, amikor Cook egy befektetői kérdésre a zöld energiával kapcsolatos erőfeszítések jövedelmezőségéről azt válaszolta, hogy ő „nem veszi figyelembe a rohadt ROI-t” olyan kezdeményezéseknél, melyek jobbá teszik a világot.

Ettől függetlenül a két vezérigazgató, akiket már lefényképeztek, amint néhány méterre ültek egymástól, esküsznek, hogy soha nem találkoztak!

Forrás: 9to5Mac

Musk azonban nyilvánosan beszélt arról, hogy fontolgatta a Tesla eladását az Apple-nek, amikor az elektromos autókat gyártó cég negyedévről negyedévre élt, de Tim Cook nem volt hajlandó találkozni, legalábbis Musk ezt mondja.

Bár az 50 éves Musk azt mondja, hogy ő „nem akar vezérigazgató lenni sehol”, és a 60 éves Cook tényleg nem látja magát 10 év múlva az Apple-nél. Ha figyelembe vesszük, hogy az Apple Car majd jó öt év múlva érkezik, a matek teljesen stimmel.

Forrás: Tesla

Szóval ennyi. Az Apple következő vezérigazgatója Elon Musk lesz. Játszunk csak el a gondolattal, mennyire más lenne az Apple, ha Musk már most is az élén állna.

Emlékszel, mennyire használhatatlan volt az Apple Mail az iOS 13-ban? De nem Elon felügyelete alatt. Az Apple elkerülhette volna az összes App Store pereskedést és szabályozást is, ha Elon lenne a főnök.

„Az Apple alkalmazásboltjának díjai de facto globális adót jelentenek az internetre” – mondja az EV cég vezérigazgatója, aki most vezette be a 200 dolláros havi előfizetést az alkalmazásukon keresztül a teljes önvezető autó funkcióira.

Most komolyan, ki ne gondolná, hogy az Apple nem szívesen adna el egy önvezető autó előfizetést azoknak, akik már megvették az elektromos autójukat?

Forrás: Starlink

Musk persze nem csak a Tesla vezérigazgatója. A SpaceX egy Starlink nevű internetes műholdakból álló konstellációt épít ki, amely már most is internetet sugároz az űrből a Földre. Talán akad, aki még emlékszik, hogy az Apple-nek hasonló űrbeli ambíciói voltak a műholdakkal és az iPhone-ügyfelekkel.

Az Apple szolgáltatási bevételei gyorsabban eljutnának a Holdra, mint a dogecoin, ha a cég az internetet szolgáltatásként árulná, nem csak iPhone-okat.

Emlékszel, amikor az iPhone 12-ben bevezették a Ceramic Shield üveget, amely bizonyos helyzetekben kevésbé repedezetté teheti az iPhone üvegét? A Teslapple vezérigazgatója, Elon Musk tarthatott volna egy rendes bemutatót Cybertruck-meets-Elon’s-hammer stílusban.

Persze, Elon lehet, hogy egy excentrikus milliárdos Tim Cookhoz képest, aki egy szűkebb értelemben vett multimilliomos, de Cook nem mondhatja el magáról, hogy valaha is házigazda volt az SNL-ben. Az Apple tévés részlegének pont ilyen vezetésre van szüksége: valakire, aki nem fél eljátszani önmagát egy Vasember 2-ben.

Függetlenül attól, hogy milyen nagyszerű dolgok történhetnének, ha Elon Musk lenne az Apple vezetője, azt hiszem, mindannyian egyetérthetünk abban, hogy a most megjelent történet, miszerint Musk felajánlotta a Teslát az Apple-nek a vezérigazgatói posztért cserébe, csupán egy dramatizált történet, amelynek célja egy jól fogyó könyv elkészítése.

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó