IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple továbbra sem támogatja az RCS-t

Verizon ma bejelentette, hogy az AT&T-hez és a T-Mobile-hoz csatlakozva a Google által kínált Üzenetek alkalmazást tervezi alapértelmezett üzenetküldő szolgáltatásként bevezetni az androidos készülékeken. Ez azt jelenti, hogy az Egyesült Államokban mindhárom nagy szolgáltató támogatni fogja az RCS szabványt az Android készülékeken 2022-től.

Az elmúlt néhány évben a Google egy új kommunikációs protokollt, a Rich Communication Services (Rich Communication Services, RCS) nevű szolgáltatást népszerűsítette. 

Az RCS-t úgy tervezték, hogy felváltja az SMS-t, a jelenlegi szöveges üzenetek szabványát, és támogatást nyújt a nagyobb felbontású fényképekhez és videókhoz, hangüzenetekhez, nagyobb fájlméretekhez, jobb titkosításhoz, továbbfejlesztett csoportos csevegéshez és még sok máshoz.

Amint arra a The Verge rámutat, ezzel az Apple marad a nagy RCS-hátráltató, így akadnak olyan előnyök, amelyekről az iPhone-felhasználók lemaradnak.

Forrás: Apple Support

Amikor az RCS teljes Android-ellátottságot kap, az Android-telefonokon a szöveges üzenetek végponttól végpontig titkosítva lesznek. Az iPhone-ok közötti kommunikáció az iMessage-nek köszönhetően végponttól végpontig titkosított, de ezzel a változással az Android- és iPhone-felhasználók között váltott szöveges üzenetek kevésbé lesznek biztonságosak, mivel az Apple úgy döntött, hogy továbbra is az SMS-t használja az RCS helyett.

Hiroshi Lockheimer, az Android vezető alelnöke a The Verge-nek elmondta, hogy az Android vs. iPhone üzenetküldés biztonsága fontos vita lesz az RCS szélesebb körű elterjedésével. 

A másik platformon a csökkenő üzenetküldési élmény nem rendelkezik majd titkosítással, ha az továbbra is az SMS marad. Szerintem ez egy elég érdekes dinamika, és remélem, hogy ahogy mindenki a biztonságra és az adatvédelemre összpontosít, ez a vita fontos részévé válik.
Hiroshi Lockheimer, az Android vezető alelnöke

Lockheimer nem szolgált részletekkel arról, hogy a Google tárgyal-e az RCS-ről az Apple-lel, de az Apple-t felkérte az RCS-szabvány elfogadására. Az Apple elutasította, hogy kommentálja az RCS-t, és semmi jel nem utal arra, hogy az Apple a közeljövőben tervezné annak elfogadását.

Most, hogy az Egyesült Államokban mindhárom nagy szolgáltató támogatja az RCS-t, az Apple talán hajlandó lesz megfontolni a technológiát, hogy biztonságosabbá tegye a platformok közötti üzenetküldést.

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó