IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple TV+ tovább próbálkozik, érkezik a: The Shining Girls

A Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ és HBO MAX film streaming oldalak mellett nagyon nehéz érvényesülni. Az Apple viszont kis késéssel, de próbál minél több tartalmat gyártani! Az, hogy jók-e, már más kérdés…

Mostani legújabb probálkozásuk nem más, mint egy új időutazós thriller sorozat Lauren Beukes könyvéből, a The Shining Girlsből. A főszerepben nem mással, mint a Mad Men – Reklámőrültek és Szolgálólány meséjéből is jól ismert Elisabeth Mosszal. Úgy tűnik a legutóbbi filmes projektje, a Láthatatlan ember után ismét visszatér a sorozatokhoz.

A The Shining Girls története maga viszont egész érdekfeszítő. Az eredeti regény egy Harper Curtis nevű “időutazó vándort” követ, aki egy kulcsot találva egy olyan ajtót tud kinyitni, ami által akármelyik korba átléphet. De ennek is megvan a szörnyű ára, ölni kell. Mégpedig a ragyogó lányokat. Akiket az 1930-as évektől kezdve, egészen 1989-ig vadászott és ölt meg, míg a következő ragyogó lány nem más volt, mint Elisabeth Moss karaktere. És itt fordul meg a cselekmény, amikor Moss szembeszáll az időutazó gyilkossal,a vadász és üldözött szerepe helyet cserél.

Forrás: Apple TV+

Igaz, nagyon érdekes ötlet, azonban még ha ez az új sorozat jó is lesz és sikeres, jelenleg még mindig túl csekély az Apple TV+ felhozatala, főleg azokból ami jó is… Ugyan volt pár kifejezetten jó próbálkozásuk, például a Home Before Darkkal, Mythic Questtel vagy a The Morning Show-val. És az, hogy jó, saját platformon belül értem… Persze volt még néhány, de ez messze nem köt le az ingyenes 7 napos próbaidőn túl. Főleg nem annyira, hogy megérné költeni a szolgáltatásra.

Jelenleg 1890 forint/hó az előfizetés, ami nem olyan nagyon horribilis összeg, de ha te rendszeresen vásárolsz Apple termékeket akkor máris más a leányzó fekvése. Mivel egy teljes évnyi előfizetés jár egy újonnan megvásárolt iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV vagy Mac után.

Ami persze nem nagy ügy, ha egy többszázezres készülék mellé kapjuk. De, ha már amúgy is rendszeresen vásárolunk almás termékeket, és az Apple készülékek burkában élünk, akkor ez egy igazán jó bónusz. Már ha szeretünk filmezni. Viszont így kvázi az összes ember, aki amúgy előfizetett volna az Apple TV+-ra ezáltal “ingyen” élvezheti azt. Az már más kérdés, hogy az ingyenes előfizetőkből hányat tudnak fizetővé konvertálni.

Azonban az igazi célközönséget az almás fanokon túl kellene keresniük. Csak akkor következhet be az igazi áttörés. Ahhoz viszont sokkal több és jobb sajátgyártású sorozatot és filmet kellene gyártani. Mert jelenleg az a pár húzónév annyira elég, hogy a 7 napos ingyenes próbaidőszak alatt mindent, ami érdekes “bedarálunk”. Aztán csókolom.

Tim Cook az Apple vezérigazgatója bemutatja az Apple TV+-t 2019-ben – Forrás: Apple

Ha ez ügyben sikeresen tudnak üzletpolitikát váltani, akkor minden esélyük és forrásuk megvan a cupertinói Newton imádó cégnek a sikerhez. Csak azt a sok pénzt, érdekes tartalmakra kellene költeni. Mivel a Netflix már sok évnyi sajátgyártású tartalommal rendelkezik illetve az HBO MAX és Disney+ is többszáz filmmel rendelkező mega produkciós cég, így helyből hatalmas az előnyük.

Az Apple-nek szerintem az Amazon Prime Videóról kellene példát venni. Mindkét cég szinte végtelen forrással rendelkezik, de míg Jeff Bezos az Amazon Prime Videónál egymilliárd dollár értékben készítteti az új Gyűrűk Ura sorozatot, és még rengeteg másikat, költségeket nem sajnálva, csak a siker lebegve a szemük előtt. Addig az Apple TV+-nál meg van egy két gyengébb vagy néha erősebb próbálkozás. De a teljes elköteleződést és kockáztatást nem érzem.

Borító: sup.news
Forrás: indiewire

Te előfizetsz az Apple TV+-ra? Ha nem, miért nem, ha igen, mit gondolsz a szolgáltatásukról?

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó