IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jöhet a fizetős opció Twitterre

Egyszer már megrebesgette a hírt a madaras közösségi háló, de vajon most be is váltják?

A Twitter a szokásos negyedéves “hogyanismegynekünkazüzlet” befektetőkkel való megbeszélésen a cég vezérigazgatója, Jack Dorsey azt közölte, hogy az oldal más bevételi opciókon gondolkozik. Igaz, a pénz mindig jól jön, de a Twitter nem panaszkodhat a csekély felhasználóbázisa miatt és az ebből befolyó bevételekre sem, igazán jól megy az üzlet. Annyira, hogy már több mint egymilliárdos appletöltésnél tart Trump kedvenc oldala. Ami azért valljuk be elég elképesztő.

Jelenleg a cég legnagyobb profit forrása a reklámokból származik, ahogyan ez általában lenni szokott ingyenes tartalmaknál. Egyszer már gondolkodott a Twitter azon, hogy a pro felhasználóknak, előfizetés ellenében extra adatokat szolgáltassanak. Mint például: ezernyi információ saját tweetjeidről, értesítés a vezető hírekről és követőidről. Azonban, úgy érzem ez inkább a már hitelesített felhasználóknak lenne tökéletes plusz funkció, hogy még részletesebben tudják gyűjteni az adatokat, mintsem az igazi pro usereknek, akik minden nap látogatják az oldalt. Remélem, legalább reklámmentes élményt kap az ember, ha rászánja majd a plusz pénzt a bővített funkciókra.

Vajon kellenek a pro funkciók a napi aktív felhasználóknak? Forrás: The Verge

Ha ez nem valósulna meg, az új pénzforrás Jack Dorsey, CEO szerint a Twitchhez vagy inkább a Patreonhoz hasonlóan, majd fel tudnál “iratkozni” Twitteren is különböző fiókokra, ezzel pénzzel támogatva bárki is legyen az.

Igazából, amíg nem kényszerítik rá az emberekre az előfizetést, illetve maga a platform a felhasználóknak ingyenes marad, tőlem megvalósíthatják legújabb terveiket. De, ahogyan az OnlyFans nevű oldal átvette ugyanezt a szisztémát a Patreontól, csak ott alulöltözött lányokat lehet “támogatni”, úgy a Twitter sokkal engedékenyebb, mint a Facebook. Már ha alulöltözött lányokról van szó. Igaz tele van híres emberekkel, az biztos, de többségében ott van a legtöbb felnőttfilmes iparban “munkálkodó”, akik amúgy a Facebookra nem mehetnek. Ha a feliratkozás opciót tényleg meglépik, akkor lehet félhet majd a Twitter egy kicsit a pornó microbloggá válásától. Ja ,meg az OnlyFans is attól, hogy a Twitter elrontja az eddig hihetetlenül profitáló üzletét. Már, ha ez a pénzzel való feliratkozás megvalósul.

Azért azt hozzátenném, kell azért egy bizonyos vastagságú bőr az ember arcára, hogy pont egy hatalmas és egész friss hackelési és pénzkicsalási botrány után még pénzt akarjanak “további prémium szolgáltatásokért”. Ja, akkor a normális fiókvédelem azért nem jött össze mert nem fizettünk érte? Vagy most akkor mi van? Legalább vártak volna míg ez az egész normálisan lecseng…

Feltörtek rengetek hitelesített Twitter fiókot, mint Obama volt USA elnökét vagy az Apple fiókját – Forrás: KriptoAkadémia

Borító: MarketingLand
Forrás: androidpolice

Te fizetnél esetleges extra prémium funkciókért a Twitteren, vagy elégedjenek meg a reklámpénzükkel?

Kapcsolódó cikkeink

Elon Musk felvásárolja a Twittert

Anikó

Berobbant Kínában a Honor 50, a Windows 11 mindenképp látni akar minket, a Twitter pedig Google integráláson dolgozik

Foltin

Fizetős szolgáltatás érkezik a Twitterre és jöhetnek a Mini-LED-es MacBook Prók

Anikó