IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple végre javította az Alkalmazáskövetés átláthatósága funkciót

Az iOS 14.5 bevezetésekor az Apple az új ATT – App Tracking Transparency aka. Alkalmazáskövetés átláthatósága funkciót is elérhetővé tette a nyilvánosság számára, hogy a felhasználók tilthassák, hogy harmadik féltől származó alkalmazások nyomon kövessék őket. Azonban több felhasználó is panaszkodott arra, hogy a Nyomon követés kapcsoló ismeretlen okokból szürkén volt kikapcsolva, de úgy tűnik, hogy az Apple végre javítja ezt a problémát.

Számos felhasználó szerint az App Tracking Transparency kapcsoló rejtélyes módon kedden engedélyezve lett. Én is azok közé tartoztam, akiknek a készülékein nem volt elérhető az opció, most pedig varázslatos módon mindehol működik.

Még áprilisban az Apple azt mondta, hogy “a követési opciónak alapértelmezés szerint szürkén kell jönnie azon Apple ID-k esetében, amelyeknek a tulajdonosa 18 év alatti, vagy MDM-profillal rendelkező készülékek esetében”. Ezek a helyzetek azonban nem vonatkoztak a legtöbb felhasználóra, akik nem tudtak hozzáférni az App Tracking Transparency beállításaihoz.

A vállalat később kiadta az iOS 14.5.1-et, amely az App Tracking Transparencyvel kapcsolatos hibákat hivatott kijavítani. Ennek ellenére az opció számos felhasználó számára továbbra sem volt elérhető. Még mindig nem tudjuk, hogy pontosan mit csinált az Apple, de valószínű, hogy a vállalat távolról változtatott valamit, hogy végre mindenki számára bekapcsolhatóvá tegye ezt az opciót.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó