IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Intel processzorral is kapható lesz a Honor MagicBook

A kínai gyártó laptopjaiból eddig csak AMD Ryzenes verzió létezett, nemsokára azonban az Intel legújabb, 11. generációs processzoraival felvértezett modellek is piacra kerülnek.

A Honor új életet lehellt a MagicBook névre hallgató laptop szériájába, nemsokára érkezik ugyanis az Intel processzorral ellátott MagicBook 14 és MagicBook 15. A termékcsalád tagjai eddig csak AMD-s változatban voltak elérhetőek, és bár a Ryzen 5 3500U és 4500U-val is remekül működtek, az Intel feltűnésével az eddiginél sokkal szélesebb vásárlói réteget tudnak majd megszóljtani.

Igen, az ott egy azúrkék csík körbe

A MagicBook 14 esetében két változat is lesz, az egyikben a négymagos, hyper-threaded, 4,7 Ghz órajeles működésre képes Intel i7-1165G7, a másikban pedig a négymagos, nyolcszálas, max 4,2 Ghz-es i5-1135G7 kap majd helyet. A MagicBook 15-öt csak az i5-ös verzióban lehet majd megvásárolni. Mindkét készülék esetében Intel Iris Xe integrált videókártyát kapunk.

A processzoroktól eltekintve nincs különbség a két laptop között, a MagicBook 14 és 15 is 16 GB DDR4 RAMot, 512 GB SSD tárhelyet és 1080 p-s IPS LCD kijelzőt kapott – modelltől függően 14″-os és 15,6″-os átmérővel. Közös jellemzőjük még a billentyűzet háttérvilágítás, az F-billentyűsorból előbukkanó pop-up kamera, valamint a dual heat pipe hőelvezető rendszer.

Akár egésznapos használatra

Mindkét laptopban 56 Wh-s akkumulátor lesz, amely több órányi zavartalan videózást vetít elő. A Honor egy 65 W-os USB Power Delivery töltőt is tesz a dobozba, ami fél óra leforgása alatt nulláról 44%-ra tudja majd feltölteni az aksit.

Az Intel i5-ös MagicBook 14 ára nagyjából 300 ezer forint lesz, az i7-es verzió pedig kb. 120 ezerrel kerül majd többe. A MagicBook 15 esetében 10%-al kell többet fizetnünk a nagyobb kijelzőért.

A laptopokat egyelőre csak az Egyesült Királyságban, Németországban és Franciaországban lehet megvásárolni a Honor hivatalos online boltjából, de hamarosan Európa szerte elérhetőek lesznek.

Forrás: gsmarena

Kapcsolódó cikkeink

Komoly veszélyt jelenthet a Windowsos gépekre az M2-es chip érkezése

Anikó

Az Intel továbbra is le szeretné nyomni az Apple processzorait

Anikó

M2-es MacBook Pro, miért ne?

Anikó