IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple Watch továbbra is dominál az okosórák piacán

A Counterpoint Research szerint a globális okosóra-szállítások 35%-kal ugrottak meg 2021 első negyedévében. Az Apple Watch az okosórák piacának egyharmadát teszi ki ebben a negyedévben az új adatok szerint.

A jelentés szerint az Apple megőrizte vezető pozícióját a teljes piaci növekedés katalizátoraként, mivel a Series 6 modellek iránti kereslet 50%-os YoY növekedést mutatott.

Az Apple piaci részesedése 3%-kal emelkedett. A Samsung szállítása szintén 27%-kal nőtt éves viszonylatban, a Galaxy Watch 3 és a Galaxy Watch Active Series népszerűségének köszönhetően, de a dél-koreai gyártó növekedése elmaradt a piaci átlagtól, és piaci részesedése is kis mértékben csökkent.

Az Apple a megfelelő időben tudta tovább szilárdítani vezető pozícióját a piacon azzal, hogy a Watch SE-től a Series 6-ig szélesítette a portfólióját. Ez arra ösztönözheti a Samsungot, hogy a növekedés fellendítése érdekében egy középárkategóriás modellt dobjon piacra.

Az okosórák operációs rendszer platformjait tekintve az Apple watchOS-e az egymilliárd iPhone-felhasználóból álló bázisához való növekvő csatolási arányával a piac több mint egyharmadát foglalja el. A Counterpoint Research elemzői hosszú távon némi változásra számítanak, miután a Samsung és a Google bejelentette, hogy egy új Wear OS-en dolgoznak együtt.

Forrás: Samsung

Ez egy nagyszerű lépés a Google részéről, hogy felgyorsítsa törekvéseit a viselhető eszközök területén. A Wear készülékek robusztus portfólióját építheti fel, amely integrálja a Tizen OS, a Wear OS és a Fitbit OS legjobb tulajdonságait. A konszolidáció nagyobb teljesítményt hoz a Google Wear platformjába, és több fejlesztőt vonz majd, hogy újabb élményeket építsenek kézre szerelhetően.

A viselhető eszközök és szolgáltatások fontosak lesznek az olyan vállalatok számára, mint az Apple, a Google, a Facebook és az Amazon, mivel egyre inkább kiterjesztik hatókörüket az egészségügyi, gyógyszeripari és biztosítási területekre.

Az Apple tavaly jelentette be az Apple Watch SE mellett az Apple Watch Series 6-ot is. Mindkét Watch 30 százalékkal gyorsabb processzorral rendelkezik, mint az előző modell. A Series 6 vér-oxigén szenzort hoz, rendelkezik EKG dedikált alkalmazással és fényesebb Always-On kijelzővel.

Az Apple Watch Series 7 esetében az Apple egy áttörést jelentő vércukorszint-érzékelő funkciót vezethet be. A koreai ET News 2021 januárjában számolt be arról, hogy mind a Samsung, mind az Apple azon dolgozik, hogy még idén vércukorszintmérést vigyenek az óráikba.

Forrás: Counterpoint Research

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó