IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Ikonikus Sony PS játékok bukkanhatnak fel az App Store-ban

A Sony vezérigazgatója szerint a vállalat ikonikus szellemi termékeit hozza majd el mobilplatformokra a saját tartalmak konzolról történő leválasztására irányuló erőfeszítések részeként.

A Sony befektetői kapcsolati napján Jim Ryan, vezérigazgató elmondta, hogy több olyan játék érkezik majd mobilra, amelyekben a Sony “ikonikus” szellemi tulajdonai szerepelnek. A lépés része a vállalat nagyobb erőfeszítéseinek, hogy ezeket a játékokat konzolon kívül is elterjessze.

A VGC szerint a Gran Turismo, a God of War és az Uncharted a Sony legnépszerűbb franchise-ai az eladások alapján. Ráadásul a vállalat nyereségesen kezdte meg a játékai PC-n való kiadását.

“A 21. pénzügyi évben elkezdjük néhány ikonikus PlayStation IP-nk mobilon történő kiadását, és arra számítunk, hogy 2021-ben ez nem fog jelentős profitot hozni, de azért számítunk rá, ahogy tanulunk a tapasztalatokból. Ahogy növeljük a mobilon kiadott címeink számát, a PC és a mobil hozzájárulása az idő előrehaladtával egyre fontosabbá kezd válni.
Jim Ryan, vezérigazgató

Ez a hír a Sony-nál kiírt álláshirdetést követi, amelyben “Head of Mobile, Playstation Studios” pozíciót keresnek. A hirdetésben kifejtették, hogy olyan jelöltet keresnek, aki “a játékfejlesztésetek konzolokról és PC-kről a mobilokra és az élő szolgáltatásokra való kiterjesztésének minden aspektusát vezeti”.

A Sony Playstation Vita bukása után a vállalat a feltörekvő mobiljáték-piacon próbálta megragadni a figyelmet, kevés sikerrel. A Sony klasszikus címeket felvonultató új törekvés talán végre betörhet a mobiljátékok óriásába.

God of War – Forrás: Sony

A Sony még nem tett hivatalos bejelentést a címekről vagy a forgalmazásról, de az új mobiljátékok várhatóan az iPhone-okon és iPadeken is elérhetőek lesznek. Az Apple az Apple Arcade előfizetéses szolgáltatásán keresztül egy sor játékot kínál harmadik féltől származó fejlesztőktől is, de kevés az esélye annak, hogy a Sony is megjelenik ebben a katalógusban.

A Sony közvetlenül más nagy kiadókkal fog versenyezni, például a Nintendóval, amely számos népszerű címet hozott iOS-re, köztük a Pokemon GO-t és a Mario Kartot.

A Sony a múltban már kísérletezett mobilcímekkel, többek között az Uncharted: Fortune Hunter és a Run Sackboy! Run!-nal. Nem világos, hogy a Sony jövőbeli erőfeszítései hasonló irányba fognak-e haladni, vagy meglévő címek portolásai lesznek – de figyelembe véve a logikát, az előbbi tűnik a legvalószínűbbnek.

Forrás: VCG

Borítókép: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó