IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple Watch Series 6 a világ legnépszerűbb okosórája

Az Series 6-tal az Apple továbbra is uralta a világ okoskészülékek piacát 2021 második negyedévében, mivel az ágazati szállítások visszatértek a járvány előtti szintre az új becslések szerint.

Az Apple vezette okosóra-szektor teljesítménye 9,5 millió darabos Apple Watch-eladással zárult a június végi időszakban, ami 46%-os növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest – becsüli a Strategy Analytics. A technológiai óriás a globális piac 52,5%-át teszi ki, ami a 2020-as 52,8%-hoz képest némi csökkenést jelent.

“Az Apple még mindig birtokolja a piac felét, és sakkban tartja a riválisokat. Az Apple Watch Series 6 ma már messze a világ legnépszerűbb okosóra-modellje, köszönhetően az elegáns dizájn, a kis képernyőn való jó használhatóság és az egészségügyi és fitneszalkalmazások egyre növekvő portfóliójának.
Neil Mawston, a Strategy Analytics ügyvezető igazgatója

A Samsung eladásai 54%-kal nőttek, így a negyedévet kétmillió szállított készülékkel zárták, és a piac 11%-át szerezték meg, szemben a tavalyi év azonos időszakában elért 10,6%-kal. A Garmin 1,5 millió szállított készülékkel és a piac 8,3%-os részesedésével követte, a 2020-as 9,8%-ról lefelé.

Forrás: Apple

Az egyéb kategória, amelybe olyan cégek tartoznak, mint a Xiaomi, az Oppo és a Fitbit, együttesen 5,1 millió darabot szállítottak le, ami 28,2%-os piaci részesedést jelent, szemben a tavalyi 26,8%-kal.

Összességében az okosórák ágazata a 2020-as, nagyrészt a világjárványnak tulajdonított pangás után fellendülőben van. A Strategy Analytics szerint a szállítások 2018 óta a leggyorsabb ütemben nőnek, 47%-os ugrást tapasztalva egy év alatt 18,1 millió darabra. Ez a szám pozitívan hasonlít a Counterpoint Research e heti becsléséhez, amely megjegyezte, hogy az Apple Watch a második negyedévben először lépte át a 100 milliós felhasználói küszöböt.

Borítókép: Apple

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó