IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Megkezdte a játékok tesztelését a Netflix

A Netflix az év elején megerősítette, hogy tervezi a mobiljátékokba való beszállását, és most a vállalat a lengyelországi Netflix-felhasználókkal teszteli játékélményét.

A Netflix lengyel Twitter-fiókja posztolta, hogy a lengyelországi androidos Netflix alkalmazásban elérhetővé vált a “Stranger Things 1984” és a “Stranger Things 3”, két mobil játéklehetőség.

A NetflixGeeked szerint a játékok a Netflix-tagsággal együtt járnak, és nem tartalmaznak reklámokat vagy alkalmazáson belüli vásárlásokat, hasonlóan az Apple Arcade működéséhez. A játékok közvetlenül a Netflixről töltődnek le a mobilkészülékre, és nem a Netflix alkalmazásból kerülnek streamelésre.

Mint azt a CNET megjegyezte, a kínált játékok már néhány éve elérhetőek a Netflix alkalmazáson kívül, és a Netflixszel együttműködve a “Stranger Things” második és harmadik évadához készültek.

A Netflix még júliusban közölte, hogy a játékokat egy újabb új tartalomkategóriának tekinti, hasonlóan az eredeti filmek, az animációs filmek és a forgatókönyv nélküli televíziózás terén történő terjeszkedéséhez.

A mobiljátékok terén történő terjeszkedéssel a Netflix közvetlen versenytársa lesz az Apple Arcade-nek, az Apple havi 4,99 dolláros játékszolgáltatásának, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy reklámmentes játékok százaihoz férjenek hozzá iPhone-on, iPaden, Macen és Apple TV-n.

Tekintettel arra, hogy a két játék, amellyel a Netflix kísérletezik, már létező címek, lehet, hogy még egy ideig várnunk kell arra, hogy megtudjuk hová tervezik a mobiljáték-funkcióját a jövőben.

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Jelszómegosztási lehetőségen dolgozik a Netflix

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó

Mostantól rendszeresen rangsorolja legnépszerűbb tartalmait a Netflix

Anikó