IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az ARM-es Macek is támogatni fogják az új Thunderbolt portokat

Jön az új Thunderbolt 4 és úgy tűnik, az Apple-nél egyre inkább a méret a lényeg…

A vállalat múlt hónapban jelentette be, hogy átáll az Intel processzorokról a saját gyártású ARM chipekre, aminek az Apple Silicon nevet adták. Ma viszont azt is hozzátették, hogy az összes Apple Siliconos Mac támogatni fogja még mindig a Thunderbolt technológiát is.

Nem kell búcsút mondanunk a jól megszokott Thunderboltnak – Forrás: AllAboutNews24

A csavar a sztoriban az, hogy az Apple az Intellel 10 éve együtt fejlesztette ki a Thunderboltot, és most pont az ő procijaikat hagyják el és csinálnak újat maguknak. Viszont mivel a felhasználóik körében nagy sikert aratott a Thunderbolt, ezért szerették volna elejét venni a kétségbeeséseknek, hogy az Intel-Apple szerelem felbomlásával a szeretett technológia támogatása is eltűnik majd az új ARM-es gépekből.

A Thunderbolt 4 sajnos nem lesz majd gyorsabb, mint az elődje, ő is 40 Gb/s sebességű adatátvitelre lesz képes. Viszont a kábelek alapból 2 méteresek lesznek, hogy kényelmesen lehessen őket használni bárhol is vagyunk. Ráadásul a dockokat és egyéb kiegészítőket is támogatni fogja.

Elbír majd a 8K-s kijelzőkkel, de akár egyszerre 2 db 4K-s kijelzőt is csatlakoztathatunk majd vele.  A Thunderbolt 4 ráadásul visszafelé is kompatibilis lesz az összes előző Thunderbolttal és a többi USB standarddal.

Forrás: 9to5Mac
Borítókép: MacWorld

Örülsz, hogy maradnak a Thunderbolt portok? 

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó