IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Újabb Witcher játék jelent meg iOS-re

Az App Store-on ugyan hiába keresnénk a Witcher 1-2-3-at,  viszont az azonos világban játszódó Gwent kártyás mókája már jó ideje elérhető, amihez most csatlakozott annak egyjátékos spin-offja, a Thronebreaker is.

Ha az utóbbi évek legnépszerűbb hőseiről beszélünk, a szörnyvadász Ríviai Geralt neve mindenképp megér egy említést. Andrzej Sapkowski 1993 óta publikált történeteinek főszereplője 2015-ben a Witcher 3-mal egy olyan grandiózus játékban kelt életre, amit valószínűleg még 20 év múlva is emlegetni fogunk, tavaly pedig a Netflix szerzett neki újabb rajongókat  a Henry Cavillel forgatott nagy sikerű sorozatával. A tomboló Witcher-láz persze az univerzum kiszélesítéséért kiáltott, így a Witcher 3 mögött álló CD Project RED egy afféle „mellékszállal” is előrukkolt.

Ez lett a 2018 őszén kiadott Gwent. A többjátékos, gyűjtögetős kártyajáték a Witcher 3-ban látott alapokat fejlesztette tovább egy összetett kompetitív élménnyé. A lengyel stúdió viszont szerencsére gondolt azokra is, akiknek még van igényük a sztoriközpontú egyjátékos megközelítésre, így a Gwent mellé elkészült egy single player kiegészítő is, ami a keresztségben a Thronebreaker – The Witcher Tales nevet kapta. A nagyjából 30 órányi szórakozást kínáló játék általában véve elnyerte a kritikusok tetszését, az IGN-től például 9,4-et pontot kapott a maximális 10-ből, a GameInformer pedig 8.5 pontra értékelte. A Thronebreaker a PC/PS/Xbox trió után idén januárban Nintendo Switchre is megjelent, a mai napon pedig csaknem két év után az iOS-es eszközökön is elérhetővé tették, 9,99 eurós (3490 forintos) áron.

Ez elsőre ugyan kissé borsosnak tűnhet, de az összegért cserébe egy teljes értékű szerepjátékot kapunk remek grafikával és Sapkowski eredeti történeteihez méltó sztorival, melynek főhőse Lyria és Rívia harcos királynője, Meve.  A Thronebreaker letöltéséhez 4 GB-nyi tárhely szükséges, alkalmazáson belüli vásárlásokat nem tartalmaz. Az androidos verzió a tervek szerint még idén érkezik, ám még nem kapott hivatalos megjelenési dátumot.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó