IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Egészség alkalmazás adatai segítettek börtönbe küldeni egy férfit

A modern korban már nem olyan könnyű azt hazudni, hogy véletlen történtek balesetek, ugyanis minden lépésünkről tudnak a techgyártó cégek.

Bűnösnek találtak egy férfit, aki felesége halála után ártatlannak vallotta magát, miután a rendőrség az iPhone-ja Egészség alkalmazásból bizonyítékokat talált az ítélethez.

Kat Westet, Jeff West feleségét 2018 januárjában holtan találták, miután fejre kapott egy nagyobb ütést. Jeff West azt állította, hogy felesége részeg volt és elesett, miközben ő békésen aludt az ágyban, de az iPhone készülékén található Egészség alkalmazás mást mondott.

West azt mondta a nyomozóknak, hogy 22:30 körül aludt el és 5:15-ig ágyban volt, de az Apple Health alkalmazásából kiderült, hogy 22:03-tól 18 lépést tett meg 22:10-ig, amely tény cáfolhatatlanul ellentmondott állításainak. Kat West ‌iPhone‌ adatai azt mutatták, hogy 22:54 óra után már nem mozgott, amikor elvileg férje már ágyban volt és aludt.

A Nagy Testvér mindent lát – Forrás: MacRumors

Ráadásul West ujjlenyomatát is megtalálták a palack alján, amellyel feleségét fejbe ütötték. Az ügyészek úgy vélték, hogy Jeff, a képzett bűnügyi nyomozó megölte saját feleségét, miután vitába szálltak a nő munkájával kapcsolatban, majd megrendezte a helyszínt, hogy ártatlannak tűnjön.

Annak ellenére, hogy azt állította, hogy nem vett részt a gyilkosságban, West az elmúlt három évben börtönben ült, amikor a gyilkossági per még kikristályosodott. Most azonban szándékos emberölés miatt elítélték, és összesen 16 év letöltendő börtönbüntetésre kötelezték.

Szerintetek ez lehet az igazságszolgáltatás a jövője? Hogy Apple Egészség alkalmazásának adatai alapján hoznak ítéletet?

Forrás: MacRumors
Borító: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó