IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Nem alaptalanul kaszálná el az Apple az iPhone 12 mini gyártását

Rendszerint komoly erők feszülnek egymásnak, amikor a kisebb vs. nagyobb kijelző szóba kerül. Mindennek megvan a maga előnye és hátránya, és mindenkinek megvan a maga preferenciája. Azonban a számok nem hazudnak, az iPhone 12 minit a vártnál jóval kevesebben választották.

Az iPhone SE és SE 2 sikerét megismétlendő az iPhone 12 mini, a 12-es sorozat legkisebb tagja, a teljes 2020-as iPhone széria értékesítésének csak 5%-át tette ki január első felében az Egyesült Államokban, állítja a Counterpoint Research.

A piackutató cég számai azt mutatják, hogy a 6” feletti kijelzőmérettel rendelkező készülékek, mint például az iPhone 12, 12 Pro és 12 Pro Max, az idei év elejére felülmúlják a kisebb modellek népszerűségét, nevesül az 5,4”es iPhone 12 miniét. A mini viszonylag alacsony eladása várhatóan annak a komplex piaci trendnek tudható be, hogy a fogyasztók egyre inkább váltanak a kisebb kijelzőkről, és inkább a nagyobb méretű kijelzővel szerelt készülékeket választák.

Reuters Graphic
Jól láthatóan csökken a 6″ alatti kijelző mérettel rendelkező készülélkek iránti kereslet

Január elején röppentek fel az első hírek a gyenge mini eladásokról, és a múlt héten William Yang, a JP Morgan elemzője az AppleInsider által látott feljegyzésben ki is jelentette, hogy a modell iránti alacsony kereslet azt eredményezheti, hogy az Apple 2021 második negyedévében jelentős mértékben csökkenti készülék gyártási volumenét, hogy először a meglévő készleteket pörgessék ki.

Az iPhone 12 októberi bevezetését követően az Apple a múlt hónapban jelentett először negyedéves bevételeiről. És bár a vállalat rendszerint már nem hozza nyilvánosságra a forgalomban lévő egyes modellek konkrét eladási adatait, a cupertinóiak 65,6 milliárd dolláros bevételről számoltak be csak az iPhone-ok üzleti tevékenységével kapcsolatban, ami új negyedéves rekord. Úgyhogy azért nem lehet okuk panaszra.

Forrás: Counterpoint Research

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó