IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az első komolyabb változás jöhet az Apple Watch megjelenésében

Két hónapon belül az Apple három új órát fog bemutatni, köztük a pletykált Apple Watch Prót. Az új csúcskategóriás modell, amelyet eddig a „robosztus” és „extrém sportokhoz készült” jelzővel illettek, egy speciális piaci rés betömésére szolgálhat.

A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman a legújabb Power On hírlevelében további információkat közöl a készülő termékről.

Mint az már korábban napvilágot látott, az Apple Watch Pro nagyobb kijelzővel, hosszabb akkumulátor-üzemidővel és új testhőmérséklet-érzékelővel rendelkezik majd. Gurman úgy véli, hogy az óra több napig is üzemben maradhat egyetlen töltéssel, köszönhetően a pletykált alacsony fogyasztású üzemmódnak – amiről az Apple még mindig nem beszélt.

Forrás: Jon Prosser

Ami itt érdekes, hogy a Bloomberg újságírója szerint az Apple a jelenlegi téglalap alakú forma egyfajta mutációját fogja bemutatni, és nem kör alakú lesz a végeredmény. Ez egyben azt is jelenti, hogy az Apple Watch Pro 2018 óta először hoz változást a kiegészítő megjelenésében, de a pletykákkal ellentétben nem lesz lapos oldala, amit egyesek a Series 7 óta már opciónak tartanak.

Úgy tudom, hogy a csúcskategóriás modell jóval nagyobb lesz, mint a standard Apple Watch – elég nagy ahhoz, hogy csak a vásárlók egy részhalmazát szólítsa meg. A képernyő körülbelül 7%-kal lesz nagyobb, és a készülék friss külsőt kap – 2018 óta ez lesz az első alkalom, hogy a vállalat új Apple Watch-dizájnt vezet be. Ez a jelenlegi téglalap alakú forma továbbfejlesztése lesz, és nem kör alakú. Nem lesznek rajta azok a pletykált lapos oldalak sem (azok számára, akik kétségtelenül kérdezni fogják). Ami az anyagokat illeti, az óra a titán tartósabb formuláját kapja majd, hogy extra masszív legyen.
Mark Gurman

A watchOS 9 biztosan hoz olyan változtatásokat, amivel az extrém sportokkal kompatibilissé tudják tenni az Apple Watchot. A megújult Workout alkalmazással ez az operációs rendszer minden eddiginél több adatot közöl egy pillantás alatt, miközben friss külsőt ad a régebbi számlapoknak, amelyeket nem frissítettek a nagyobb kijelzők kihasználásához.

Forrás: 9to5Mac

Ráadásul míg a testhőmérséklet-érzékelő valószínűleg elérhető lesz a Series 8 és az Apple Watch Pro modellekben, Gurman szerint a többi érzékelő tekintetében semmi sem változik. Beszámolója szerint a vérnyomásméréshez szükséges technológia valószínűleg csak 2025-ben érkezik, a glükózfunkció pedig csak az évtized vége felé közeledve lehet kész.

Ezzel együtt az Apple valószínűleg nehezen fog új funkciókat bevezetni, mivel két éve nem került új szenzor a készülékbe, és a pletykák szerint a vállalat ugyanazt chipet használja majd az új Apple Watch Series 8-ban, mint ami már a Sereis 6-ba is bekerült. 

Borítókép: Apple

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó