IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Így változhat az Apple Watch Series 8 a korábbi modellekhez képest

A legfrissebb híresztelések szerint, amikor idén ősszel bejelentik a készülék paramétereit az Apple egy új, nagyobb kijelzős, 47 mm-es modellt villanthat.

Az Apple Watch története során számos tokanyaggal, szíjjal és méretben volt elérhető, de az Apple mindig két méretosztályon belül tartotta a készülékcsaládot. Ez meg változhat az a Series 8 új modelljével.

Forrás: AppleInsider

Az Apple Watch első három generációja 38- és 42 mm-es, majd a negyedik-hatodik generáció 40- és 44 mm-es tokmérettel rendelkezett. Az Apple ezeket az Series 7 esetében ismét kissé kibővítette 41- és 45 mm-re, köszönhetően a tok széléig kiérő kijelzőnek.

A méretváltozások ellenére eddig minden Apple Watch nagy vagy kicsi méretbe esett. Tehát ha egy vásárló a 42 mm-es Series 2-jéhez vásárolt szíjat, akkor az a későbbiek során simán használhatta egy 45 mm-es 7-essel is, mivel mindkettő a nagy kategóriába tartozik.

A Series 8 viszont megbonthatja ezt a kétméretű rendszert egy új, nagyobb harmadik mérettel. Az információk egyelőre nem túl részletgazdagok, hiszen az egyetlen kiszivárgott paraméter a kijelző mérete, ami 1,99 hüvelyk.

Forrás: AppleInsider

Ez azért jelentős szám, mert a kijelzőgyártók a kijelzőket átlósan, hüvelykkel mérik, szemben az óraházakkal, amelyeket az óra képernyőjének tetejétől az aljáig terjedő távolság alapján mérnek. Tehát a 45 mm-es tokkal rendelkező Apple Watch Series 7 kijelzőmérete körülbelül 1,9 hüvelyk.

A kiszivárgott információ nem részletezte, hogy ez a 0,09 hüvelykes növekedés hogyan érvényesül. Ez jelenthet nagyobb kijelzőt vékonyabb tokban, vagy a tok méretének és a kijelző méretének arányos növekedését is.

Feltételezve, hogy az Apple ugyanazt az Apple Watch Series 7 dizájnt és kijelzőkeretet választja, a tok körülbelül 47 mm-es lenne. Azonban egyes pletykák szerint a Series 8-at akár újra is tervezhetik lapos oldalakkal, ami nagyobb helyet biztosítana a kijelzőnek ugyanabban a tokméretben.

Ha nagyon szeretnék, az 1,99 hüvelykes kijelző egy 45 mm-es, lapos oldalakkal rendelkező tokba is beférne, így a tok egyszerre lenne vékonyabb, míg a kijelző mérete nagyobbra nőhetne. Ez azonban nem egészen passzol ahhoz a sémához, amit a pletyka vázolt. 

De van olyan verzió is, mely szerint a lapos kivitelű Apple Watch nagy, 2,2 hüvelykes kijelzőt kapna egy 47 mm-es tokban. A rendszeres szivárogtató, Ross Young kijelzőellátási lánc elemző úgy tűnik, hogy a 47 mm-es tok felé hajlik, 1,99 hüvelykes kijelzővel. Vagy legalábbis nem zárkózik el ettől.

Borítókép: Jon Prosser

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó