IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Gmail widget bemutatja, hogy mi a baj az iOS módszerével

Új modullal érkezik a Gmail, de sajnos nem úgy fog kinézni, ahogyan azt a felhasználók várták az iOS okozta kötöttségek miatt.

Érkezik végre a várva várt Gmail widget, de sajnos csak egyetlen dologra képes: gyors linkeket kínál a beérkező levelek mappába, az íráshoz, vagy a kereséshez. Nincs előnézetünk a beérkező levelek tartalmáról, nincs lehetőségünk az e-mailek archiválására vagy törlésére az alkalmazás megnyitása nélkül, és nem látjuk a beérkezett üzeneteket sem. A leginteraktívabb elem az egy egyszerű olvasatlan e-mail számláló, amire az alkalmazás ikonja már évek óta képes.

Kérdéses, hogy mennyi értelme van egy ilyen modulnak, de ez az Apple hibája is, aki szigorúan korlátozta azt, hogy az iOS-modulok milyen funkciókkal rendelkezhetnek. Pontosabban, az Apple widgeteit úgy tervezték, hogy ne legyenek interaktívak. Ezért nem ellenőrizhetjük a tennivalóink listáját, és nem tudjuk beállítani a Spotify vagy az Apple Music modulokon a lejátszást és a szüneteltetést.

A vállalat fejlesztői irányelvei szerint a modulok csak olvasható információkat jeleníthetnek meg, és nem támogatják az interaktív elemeket, például a görgetést vagy a kapcsolókat. Az lehetőség adott a fejlesztők számára, hogy a widgetek naprakészen frissülhessenek a háttérben, de ez a megoldás messze van még attól, hogy valóban interaktív legyen.

Elképzelhető, hogy az Apple a sok panasz hatására változtat kicsit a widgetek kezelhetőségén, de erre valószínűleg nem a közeljövőben kerül sor.

Ti használni fogjátok az új Gmail widgetet?

Forrás és borító: The Verge

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó