IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Úgy tűnik, javíthatatlan a HomePod mini

Az olcsó ár magában foglalja azt a sajnálatos tényt is, hogy szinte egyik fontos alkatrésze sem cserélhető.

Az Apple októberi rendezvényén jelentette be az új otthoni kiegészítő érkezését és a HomePod mini a világ néhány országában már elérhető. A javításokra szakosodó cégek, mint például az iFixit, még nem kapták meg az Apple új intelligens hangszóróját, de egy független felhasználó úgy döntött, szétszedi akkor maga.

Az „ouimetnick” néven azonosított felhasználó a saját fotóit osztotta meg a HomePod mini szétszereléséről a MacRumors fórumokon. Már az eredeti HomePodot is szinte lehetetlen volt szétszerelni anélkül, hogy eltörnénk azt, és ugyanez vonatkozik az új HomePod mini-re is.

ouimetnick – MacRumors

A szétszerelési eljáráskor extra óvatosnak és körültekintőnek kell lenni, mivel a hangszóró hálójának nincsenek hosszú húzószalagjai. Először az első hálóval kell játszadozni, majd levehetjük a HomePod mini tetejét is.

Ha szét akarjuk teljesen szedni a kicsikét, el kell távolítani három T6 csavart a műanyag korongon és egy T10 csavart az alsó alapon. Ezen kívül van még négy gumicsavar fedél négy T6 csavarral, amelyeket el kell távolítanunk, mielőtt leválasztanák a szalagkábelt és kivennék a LED-diffúzort.

ouimetnick – MacRumors

Belül a HomePod mini egy kicsi mélysugárzóval és két passzív radiátorral rendelkezik magassugárzók nélkül – ami alapvetően azt jelenti, hogy nem olyan a hangzása, mint a nagyobb társáé. Érdekes, hogy míg a HomePod mini USB-C csatlakozóval és külön tápegységgel rendelkezik, a tápkábel nem távolítható el, mint a szokásos HomePod esetében.

ouimetnick – MacRumors

A HomePod mini logikai kártyája meglehetősen kicsi, az S5 SiP (System-in-Package) van ráforrasztva. Mint az ebből is látható, a HomePod mini javítása gyakorlatilag lehetetlen.

Ti használtok valamilyen okoshangszórót?

Forrás és borító: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó