IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az idei Pro Max kamerája minden szinten más

Megjelenéskor már beszámoltunk róla, hogy az iFixitesek szépen szétkapták az iPhone 12 Pro Maxot. Most viszont más célzattal vették górcső alá a készüléket.

Az iPhone 12 Pro Max felnyitása megmutatta, mennyire különbözik a kamerarendszer az iPhone 12 Pro rendszerétől, a fizikailag nagyobb érzékelő és az OIS-mechanizmus sokkal nagyobb kameramodult eredményez.

A többi iPhone-modell szokásos szétbontása után az iFixit legfrissebb videója azt taglalja, hogy még mindig van néhány különbség az iPhone 12 Próhoz képest. A nagyobb készülékház lehetőséget adott az Apple-nek arra, hogy kicsit másképp csinálja a dolgokat, tekintettel a rendelkezésére álló extra belső térre.

A legfontosabb változás a kameramodulnál mutatkozik, amely fizikailag nagyobb, mint az iPhone 12 Próban található, mivel az Apple megváltoztatta az egyik érzékelőt. Az iPhone 12 Pro Max nagylátószögű érzékelője 47%-kal nagyobb, mint a Próban lévő, ugyanakkor megmaradt ugyanolyan felbontúnak, így a nagyobb pixelek több fényt képesek befogni és jobb teljesítményt nyújtanak gyenge fényviszonyok mellett.

Az Apple az sensor-shift optikai képstabilizáló elnevezésű rendszert használja az érzékelőn, ami azt jelenti, hogy több helyre van szüksége, ahhoz, hogy négy mágnessel az érzékelőt másodpercenként ezerszer tudja mozgásra bírni.

Forrás: iFixit

Az iPhone 12 Pro Maxot felnyitva az első azonnal látható különbség az akkumulátor, mivel a 12 Pro Maxban az Apple továbbra is az iPhone 11 Pro Maxból ismert L alakú változatot alkalmazza, ahelyett, hogy visszaváltott volna a szabványosabb téglalap alakú változatra, amint az iPhone 12 Pro esetében.

A forma megtartása a négy modell közül a legnagyobb kapacitást is biztosítja 14,13 Wh-val, ami jóval magasabb, mint az iPhone 12 és iPhone 12 Pro esetében használt 10,78 Wh-s és az iPhone 12 mini 8,57 Wh-s verziója. De még továbbra is kevesebb az iPhone 11 Pro Max 15,04 Wh-os telepéhez képest.

Ráadásul a plusz hely lehetővé tette az Apple számára, hogy beszuszakoljon még néhány más alkatrészt is, profitálva a nagyobb rendelkezésre álló helyből. A modell egy nagyobb méretű Taptic Engine-t és hangszórót tartalmaz, bár látszólag van egy fekete műanyag elem is, amelyről úgy gondolják, hogy csak a fel nem használt helyet tölti be.

Ha szeretnél bekukucskálni az 12 Pro Max motorházteteje alá, itt a lehetőség!

Forrás: iFixit

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó