IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jövőre jöhet az OLED kijelző az iPadekbe

A mini-LED technológia bevezetése után az új 12,9”-es iPad Pro esetében, az Apple most azt tervezi, hogy a jövő évtől kezdve OLED kijelzőket alkalmaz néhány más iPadnél – írja a koreai ETNews.

A kiadvány szerint az Apple “megerősítette” az OLED-et az iPadben, mivel “a kis és közepes méretű OLED-piac várhatóan a második növekedési fázisba lép”.

Az iparág 31-i értesülései szerint az Apple úgy döntött, hogy 2022-től a folyadékkristályos kijelző (LCD) helyett OLED-et alkalmaz egyes iPad modellekben. A hírek szerint az Apple és a kijelzőgyártó cégek megállapodtak a gyártásról és a szállításról.
ETNews

A Samsung és az LG jelenleg az ezt a technológiát használó iPhone-ok OLED-beszállítója, és a jelentés szerint 2022-től egyes iPadek is OLED-kijelzővel lesznek ellátva. Márciusban Ming-Chi Kuo is azt mondta, szerinte a 2022-es iPad Airek OLED-kijelzővel fognak rendelkezni.

Akkor Kuo rámutatott, hogy bár az Apple az új iPad Pro esetében Mini-LED kijelzőket alkalmazna, a többi táblagépmodell az iPad Airrel kezdődően OLED kijelzőkre állna át. A Mini-LED panelek az OLED-hez hasonló előnyöket kínálnak, például mélyebb feketéket – mivel a háttérvilágítás több kis LED-en alapul -, de nem szenvednek a beégéses problémától.

Az elemző szerint az Apple nem tervezi az OLED bevezetését a produktív eszközeibe a beégéssel kapcsolatos aggályok miatt, amelyek jobban érezhetőek lehetnek azoknál a felhasználóknál, akik órákon át ugyanazzal a szoftverrel dolgoznak, ls. Grafikusok.

A másik ok, amiért más táblagépekben inkább OLED-et használnak mini-LED helyett, az a költség. Az iPhone-nal ellentétben, amelyben az Apple-nek egyedi OLED-panelt kellett használnia, amely alul behajtott, a vállalat által az iPadben elfogadandó OLED-kijelzők laposak. Ez azt jelenti, hogy az új panelek ára közel annyi lesz, mint amennyit az Apple jelenleg az iPad Airben használt egyes LCD-panelekért fizet.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó