IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Intel már az ARM-es Maceken élcelődik

Az Intel 2005 óta szoros partnerséget folytat az Apple-lel, és bár a vállalat gépeinek egy része ma már saját chipjeivel szerelt, még mindig vannak olyan Macek, melyeket Intel processzorokkal szállítanak. Így részemről megkérdőjelezhető a kampány etikussága.

Mivel azonban az M1 chipek teljesítménye és hatékonysága valóban kiemelkedő, az Intelnek valahol máshol kellett fogást találnia az Apple-ön. Ezért a posztokban inkább azokat a dolgokat emelik, amelyeket a felhasználók nem tehetnek meg M1-es processzorral szerelt Macek használatával.

Az új kampány a Twitteren és más oldalakon is fut, azt állítva, hogy vannak olyan feladatok, amelyeket csak a Windows PC-k tudnak elvégezni. Az egyik új hirdetésben az Intel azt állítja, hogy „csak PC kínál táblagép módot, érintőképernyőt és ceruzát egyetlen eszközben”, ami hasonló ahhoz, mint amit Microsoft is hirdet a Surface reklámaiban.

A kampány egy másik hirdetése még agresszívebb. Azt állítja, hogy a Macek nem ideálisak mérnököi munkák elvégzésére és játékok futtatására, mivel a Windows szélesebb szoftver- és játékkatalógust ajánl, mint a macOS. Még azt is megemlíti, hogy „ha futtatni tudod a Rocket Leage-et, akkor nem Maced van”, mivel a játék macOS-es támogatását tavaly szüntették meg.

Az online hirdetések mellett a kampány tartalmaz egy fizetett videót is a YouTuber Jon Rettingerrel. A videó kiemelei az M1 MacBook helyett egy szokásos laptop használatának előnyeit, mint például a szabványos USB-portok, az érintőképernyő, az eGPU támogatás és a két külső kijelző használata.

A múlt héten az Intel megosztotta eredményeit, melyben a 11. generációs „Tiger Lake” i7 processzorát az Apple M1 chipjével hasonlította összel. A megmérettetés célja természetesen nem volt más, mint megmutatni, hogy az Intel processzorok erősebbek, mint az M1 chip, amelyet az Apple kis fogyasztású, ventilátor nélküli számítógépekhez épített.

Mivel az Apple 2022-vel bezárólag teljesen át akarja állítani Macjeit a saját ARM-es chipekre, elképzelhető, hogy az Intel úgy érzi, már nincs veszítenivalója. De számomra ettől nem lettek vonzóbbak az Inteles gépek…

Kapcsolódó cikkeink

Megjelent a watchOS 9

Anikó

Megjelent az iOS 16

Anikó

Érkeznek az Apple Far Out eseményének legnagyobb bejelentései

Anikó