IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Intel már az ARM-es Maceken élcelődik

Az Intel 2005 óta szoros partnerséget folytat az Apple-lel, és bár a vállalat gépeinek egy része ma már saját chipjeivel szerelt, még mindig vannak olyan Macek, melyeket Intel processzorokkal szállítanak. Így részemről megkérdőjelezhető a kampány etikussága.

Mivel azonban az M1 chipek teljesítménye és hatékonysága valóban kiemelkedő, az Intelnek valahol máshol kellett fogást találnia az Apple-ön. Ezért a posztokban inkább azokat a dolgokat emelik, amelyeket a felhasználók nem tehetnek meg M1-es processzorral szerelt Macek használatával.

Az új kampány a Twitteren és más oldalakon is fut, azt állítva, hogy vannak olyan feladatok, amelyeket csak a Windows PC-k tudnak elvégezni. Az egyik új hirdetésben az Intel azt állítja, hogy „csak PC kínál táblagép módot, érintőképernyőt és ceruzát egyetlen eszközben”, ami hasonló ahhoz, mint amit Microsoft is hirdet a Surface reklámaiban.

A kampány egy másik hirdetése még agresszívebb. Azt állítja, hogy a Macek nem ideálisak mérnököi munkák elvégzésére és játékok futtatására, mivel a Windows szélesebb szoftver- és játékkatalógust ajánl, mint a macOS. Még azt is megemlíti, hogy „ha futtatni tudod a Rocket Leage-et, akkor nem Maced van”, mivel a játék macOS-es támogatását tavaly szüntették meg.

Az online hirdetések mellett a kampány tartalmaz egy fizetett videót is a YouTuber Jon Rettingerrel. A videó kiemelei az M1 MacBook helyett egy szokásos laptop használatának előnyeit, mint például a szabványos USB-portok, az érintőképernyő, az eGPU támogatás és a két külső kijelző használata.

A múlt héten az Intel megosztotta eredményeit, melyben a 11. generációs „Tiger Lake” i7 processzorát az Apple M1 chipjével hasonlította összel. A megmérettetés célja természetesen nem volt más, mint megmutatni, hogy az Intel processzorok erősebbek, mint az M1 chip, amelyet az Apple kis fogyasztású, ventilátor nélküli számítógépekhez épített.

Mivel az Apple 2022-vel bezárólag teljesen át akarja állítani Macjeit a saját ARM-es chipekre, elképzelhető, hogy az Intel úgy érzi, már nincs veszítenivalója. De számomra ettől nem lettek vonzóbbak az Inteles gépek…

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó