IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az iOS 14.5-tel már a fejhallgató emoji is úgy fog kinézni, mint az AirPods Max

A cég korábban a telefon, az óra és a laptop emojit is a saját termékeinek megjelenése szerint alakította.

Az Emoji szakértő oldal (mert ilyen is van), az Emojipedia kedden bemutatta a legújabb karaktereket, amelyeket, ha minden igaz idén tavasszal láthatunk az iOS 14.5 és az iPadOS 14.5 operációs rendszerfrissítéssel. Az új arcok és tárgyak előnézete a mai iOS béta kiadásában látott napvilágot.

Az Apple az Unicode Consortium Emoji 13.1 specifikációján alapuló új hangulatjeleket a második iOS 14.5 és iPadOS 14.5 bétaverzióba építette be. A legtöbb új és frissített karakter egy jó nagy batchben (217 db) kerül bemutatásra, és a mai béta meg is mutatott pár fontosabb újdonságot.

Forrás: Emojipedia

A 217 elismert Emoji 13.1 karakterjel többsége a szokásos hangulatjelek variációi, amelyek lehetővé teszik a valós világ teljesebb ábrázolását. Pontosabban, a szimbólumok a bőr tónusának és a nemek inkluzivitásának variációit veszik figyelembe, és az olyan hangulatjelek, mint a “párok”, sokféle kombinációt kaptak.

Forrás: Emojipedia

Az új hangulatjelek között szerepel a módosított nagy levegőt kifújó arc, a spirálszemű emoji és a felhők mögött rejtőző fej, amelyekhez csatlakoznak a módosított szívecskék is, például a lángoló szív és a gyógyuló szív. Az Apple emellett a fecskendő emojiját is módosította, hogy az ábrázolt vért tiszta folyadékkal helyettesítse, amely alkalmasabb a folyamatban lévő koronavírus-járvány kapcsán a vakcina értelmezésére is.

Az Apple márkaépítési törekvései folytatódnak, a fülhallgató emoji mostantól az AirPods Max ezüst variánsát tükrözi. A vállalat más hangulatjeleket, például asztali számítógépet, laptopot, mobiltelefont és órát is saját hardverével mutat be.

Az új hangulatjelek várhatóan az iOS 14.5 és az iPadOS 14.5 tavaszi frissítésével érkeznek.

Szerintetek jogos az állandó frissítgetés, vagy már unalmas, hogy ilyen mértékű?

Forrás: AppleInsider
Borító: Emojipedia

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó