IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az M1 chip utódja felülmúlhatja a várakozásokat

Az Apple M1 chip feltételezett utódjának teljesítménye feltűnt egy benchmark oldalon, bár valószínű, hogy a processzor specifikációi inkább feltételesek, nem pedig valós teszt eredményei.

Az “M1X” chip állítólag egy 12 magos Apple Silicon CPU. Az M1 iterációjaként a chip 12 magot tartalmaz elődje nyolc magja helyett. A belső GPU 16 magot tartalmazhat, az M1 szintén nyolcmagos GPU-ja helyett.

A CPU Monkey-n megjelenő “M1X” “előzetes eredményének” viszonyítási alapot képezhetnek. Azt egyelőre nem lehet ellenőrizni, hogy a specifikációk pontosak-e, ezért valószínűleg okosabb ezeket előrejelzésnek tekinteni, nem pedig a következő generációs Mac chipset valódi teljesítményének.

A specifikációk összhangban vannak azzal, amit az Apple idén bemutathat. Az “M1X” a listázás szerint még mindig 3,2 GHz-es chip, és 5 nanométeres gyártási folyamaton alapul.

Ha az előrejelzés pontosnak bizonyul, úgy tűnik, hogy a frissítés a grafikára összpontosíthat. Az információ azt sugallja, hogy az “M1X” 16 magos GPU-val rendelkezhet, 16 GB maximális memóriával. 256 végrehajtási egységet tartalmazhat, az M1 128-ával szemben, és kettő helyett három kijelzőt is képes lehet meghajtani.

A CPU Monkey szerint az “M1X” 2021 második negyedévében debütálhat egy 14- és 16″-es MacBook Próban, valamin a 27”-es iMac frissítéseként. Az előző chiphez képest az “M1X”-ről azt is hírlik, hogy nagyobb teljesítményfelvétele lehet, az M1 15 W-jához képest 35 W-ra nőhet.

Korábbi jelentések szerint az Apple új, 16 és 32 magos grafikus feldolgozású chipeken dolgozik. A további jelentések az új iMac és MacBook Pro modellekről is szólnak 2021-ben.

Forrás: CPU Monkey

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó