IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az iOS 14-gyel még jobban teljesíthetnek az iPhone-ok kamerái

Bár a múlt hónapban megtartott WWDC-n az Apple nem emelte ki, az iOS 14 rendszere igenis hoz újdonságokat a telefonokban található kamerák számára. Nézzük miben fejlődik egyaránt minden készülék fotós és videós képessége.

Gyorsabb felvételek

Mi lehet annál fontosabb, mint hogy azonnal lőhess egy képet arról a pillanatról, amit meg szeretnél ragadni. Nem előtte, nem utána, pont akkor. Az iOS 14-gyel a Kamera alkalmazásban az első képet 25%-kal gyorsabban tudod majd ellőni, míg a többit sorozatban 90%-os sebességnövekedéssel. Azokon a készüléken pedig, amiken működik a porté mód 15%-kal gyorsabb reakcióidővel lehet számolni.

Ezek a változások automatikusan életbelépnek az iOS 14-es frissítéssel, nem kell hozzájuk semmit állítgatni.

Gyors fotózás prorizálása

Bár éppen most írtam le, hogy az iOS 14 rendszerével már csak az szab határt a fotózás gyorsaságának, hogy mennyire puskakezű, aki a készüléket tartja. Azért mindig van egy extra lehetőség azoknak, akiknek még ez sem lenne elég. A Beállítások menüben a Kamera résznél engedélyezheted a „Prioritize Fast Shooting” opciót, amivel a rendszer adaptálódik majd felhasználói szokásaidhoz.

Burst mód

A funkció lehetővé teszi, hogy az ujjunkat az exponáló gombon tartva másodpercenként 10 képet készítsen a készülék. Így egy mozgássorozatból kiválaszthatjuk azt a képet, amelyik a legjobban sikerült. Ehhez jön most hozzá, hogy ugyanezt megteheted majd a Hangerő Fel gomb használatával. Míg, ha engedélyezve van, akkor a Hangerő Le gombbal pedig QuickTake felvételt kezdhetsz.

QuickTake és felbontási beállítások

A legújabb iPhone 11 és iPhone SE modellek esetében már elérhető a QuickTake funkció, aminek segítségével, ha az ujjad folyamatosan az elsütő gombon tartod, nem csak fotókat, hanem egyből rövid videó felvételt is készíthetsz. Az iOS 14-gyel megérkezik ez a lehetőség iPhone XR, XS és XS Max tulajon számára is.

Emellett megjelent egy új csúszka is, amivel pedig a rögzített videó felbontását lehet állítani. Ez is korábban csak a 11-es széri kiváltsága volt, most minden iOS 14 kompatibilis készülék már támogatja majd a lehetőséget.

Front kamera tükrözése

Ha készítettél már valaha selfie-t gondom feltűnt, hogy más a kép, mint amit a live preview-ban láthasz. Még pedig azért, mert a Kamera alkalmazás egy tükrözött előnézetet biztosít számodra, azonban az elmentett verzió más lesz. Az iOS 14 segítségével már a véglegesen elmentett képen is alkalmazhatod a tükrözést, így valóban az marad meg az örökkévalóságnak, amit a kijelzőn láttál.

Továbbfejlesztett Night Mode

Ugyan óriási változások nem történtek a funkció körül, viszont most már képes használni a készülék beépített giroszkpját, hogy még inkább stabilak legyenek a felvételeid. Ráadásul az iOS 14-et futtató készüléken már meg is szakíthatod majd a Night Mode-os felvételeket.

Borítókép: Apple

Hiánypótló számotokra bármelyik fejlesztés?

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó