IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az iPhone 12 a legnépszerűbb 5G-s telefon

A telefon népszerűsége pedig motiválhatja az új technológiák fejlesztését, mivel a felhasználók igénye jel a cégek számára.

A Counterpoint Research által közzétett jelentés szerint az iPhone 12 kései érkezése ellenére is „az év legnépszerűbb 5G okostelefonja”. Az iPhone-t csak október utolsó két hetében kezdték el értékesíteni, mégis beelőzte minden egyéb 5G-s telefon eladásait, nem kis előnnyel. Ráadásul ez a két hét elég volt ahhoz, hogy az iPhone 12 az egész éves eladási listák hetedik helyére lépjen. Ami elsőre nem hangzik nagy dolognak, de ha belegondolunk, hogy éves eladásokat előzött meg 14 nap alatt, az kifejezi az érdeklődést a telefon iránt.

Az iPhone 12 Pro volt a második legjobban eladott 5G okostelefon októberben, amelyet a Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G követett, ami még az első helyen állt szeptemberben. Az ‌iPhone 12‌ és a 12 Pro együttesen az összes októberi 5G okostelefon-eladás csaknem egynegyedét hozta.

Októberi eladások

Az ‌iPhone 12‌ és ‌iPhone 12 Pro‌ robbanásszerű sikerét a más meglévő 5G eszközökhöz képest mutatja az iOS felhasználói bázis jelentős igényét az 5G frissítés iránt. A növekedést részben az Egyesült Államok erős számai okozzák, amelyek a hónap iPhone 12 és iPhone 12 Pro eladásainak több mint egyharmadát tették ki. A két telefon pedig lendületet adott az 5G okostelefonok piacának is, amely októberben elérte a valaha volt legmagasabb, 24 százalékos részesedést az okostelefonok globális értékesítésében. Úgy tűnik, az emberek elkezdtek „vágyakozni” az iránt, hogy 5G képes legyen a telefonjuk, akkor is ha még azt se tudják igazán, hogy mi az.

Ez azért fontos, mert ösztönzi az üzemeltetőket az mmWave infrastruktúra gyors telepítésére. Az mmWave által biztosított nagy áteresztőképesség és alacsony késleltetés segít az 5G valódi potenciáljának kihasználásában. Az új típusú hálózat szilárd alapot teremthet az Apple számára az mmWave erejének kihasználására olyan szegmensekben is, mint az AR / VR. És valljuk be, a két technológia fejlesztése számunkra is tartogathat érdekességeket.

Arra számíthatunk, hogy az ‌iPhone 12‌ sorozat iránti kereslet továbbra is erős marad 2020 utolsó negyedévéig, különösen az ünnepi időszakban. Az eszközök késői bevezetése valószínűleg az eladásokat a következő hónapokban is magasan tartva, és 2021 elejéig is szép számokat hozhatnak az almás telefonok.

Titeket érdekel az 5G technológia, vagy kis hazánkban oly mindegy?

Forrás: CounterPoint Research
Borító: CNET

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó