IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Merre tart az Apple TV?

Az okostelefon-piaccal ellentétben a streaming boxok piaca csupa móka és kacagás. Az Apple 2007-ben csatlakozott a piacon folyó versenyhez az első generációs Apple TV-vel, de az igazi áttörést csak a második generációs, 2010-es modell hozta el. 

Útközben az Apple-nek olyan új versenytársakkal kellett megküzdenie, mint a Roku, az Amazon Fire streaming eszközei, a Google TV-s erőfeszítései és más intelligens TV-s operációs rendszerek, mint például a webOS az LG TV-ken. Hogy az olyan játékkonzolokról, mint az Xbox és a Playstation már ne is beszéljünk. 2020-ban az Apple TV 4K és az Apple TV HD a legdrágább streaming boxok egyike, mégis más Apple termékekkel ellentétben az Apple TV nem sokat ad a prémium életérzésre és a vastag árcímke validálásra. Mitől lehetne akkor igazán „pro” az Apple TV?

A „pro” Apple TV-nek sok új funkcióra lenne szüksége a név igazolásához. Fejlettebb felhasználói felületre, nagyobb teljesítményű játékokkal való kompatibilitásra, valamint népszerű játékstreaming szolgáltatásokra van szüksége. És persze ott van az Apple Fitness+ is…

Az új tvOS interfésznek egyszerűnek kellene maradnia. A meglévő funkciókra kellene építenie olyan dolgokkal, amelyeket általában nem találhatók meg a legegyszerűbb okostévékben is.

A Játékok tabon megjelenhetne az összes játék és játékszolgáltatás. Az Apple TV alkalmazás linkjei Arcade alkalmazás linkekké válhatnának, ezzel a TV az Arcade-et a TV apphoz hasonló központtá alakíthatná.

Bár valószínűtlen, hogy az Apple rámenne a streaming játékszolgáltatások iOS és iPadOS App Store-ba történő bevezetésére. Legalább meg kéne fontolniuk ezt az opciót az Apple TV esetében. Együttműködhetnének a Microsofttal, a Sonyval és a Google-lel, hogy a Game Passt, a PS Now-t és a Stadiát az Apple TV-re átvigyék.

Az Apple TV Prónak pro-szintű chipre is szüksége lenne. A saját M1 chip vagy az A14 chip erősebb változata akár megfelelő is lehetne. Ha rámennének az M1-re durva konzolt csinálhatnának a streaming boxból. Az eszköz méretének Mac mini méretűre történő kiterjesztésével magukban foglalhatnák hűtéséhez szükséges összes elemet. Jöhetne a Thunderbolt port is, hogy az Apple TV Pro nagy felbontású kijelzőkkel, mint a Pro Display XDR is működhessen.

Az Apple TV egyik legnagyobb hibája pedig a távirányítójában rejlik. Nem ismerek olyan embert, aki huzamosabb használat után azt mondaná, hogy tetszik neki a jelenlegi Siri Remote. Első blikkre jó, de egy idő után rájössz, hogy több sebből vérzik és az eszközt számos módon lehetne javítani. De ehhez teljesen újra kéne gondolni az egész távirányító felépítését.

Ha ezeket a fejlesztéseket megcsinánák, talán vennék is egy régebbi modellt...

Forrás és képek: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó