IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az iPhone 12 mini erősebb a Pro Maxnál is

A Laptop Mag benchmarkokon mérte össze az iPhone 12-modellcsalád összes tagját, és a legkisebb modell kicsivel még a zászlóshajót is felülmúlta.

Egyre szaporodnak az ilyen-olyan iPhone 12-tesztek, és nagyjából mindegyikben elhangzik, hogy az iPhone 12 Pro Max a legtöbb, amit ma az Apple nyújthat: ebben van a legnagyobb kijelző, a legnagyobb aksi, a legtöbb memória és a legfejlettebb kamera is. Az viszont nem titok, hogy ugyanazt az A14 Bionic chipet használja, mint az olcsóbb készülékek, ami a jelek szerint a méréseken kifejezetten az 5,4 hüvelykes mini előnyére válik.

Forrás: Laptop Mag

A Laptop Mag által elvégzett Geekbench 5 többmagos teszten ugyanis a legkisebb modell került ki győztesként, 4123 pontot szerezve, míg a leg-legebb 12 Pro Max a második helyre szorult a 4111 pontos eredményével. A különbség persze nyilván hibahatáron belül van, és egész biztosan érzékelhetetlen a mindennapi használat során, de attól még jól eshet látni azoknak, akik a jóval olcsóbb apróság mellett döntenek. Az új iPhone-ok közül egyébként a kisebb 12 Pro teljesített a leggyengébben 3669 ponttal, ami a minihez képest 454 pontos lemaradást jelent. A Laptop Mag sajnos nem közölte az egymagos teljesítményt érintő adatokat.

Ami viszont a Geekbench-nél is érdekesebb, hogy a 12 mini kis híján még a grafikus teszten is győzedelmeskedni tudott. A 3DMark Wild Life benchmarkján 9084 pontot elérve került a második helyre, míg a vezető pozíciót itt már a Pro Max csípte meg 9113 ponttal. A 6,1 hüvelykes iPhone 12 8555 pontot, a 12 Pro 8619 pontot ért el. A PC Mag tesztje azt is megállapította, hogy az Apple nem füllentett az A14 Bionic erejét illetően, az új iPhone-ok pontszámai tapasztalataik szerint az összes eddig mért telefonét felülmúlják.  

A teszt tanulságai alapján tehát a teljesítményt illetően semmiképp sem szabad tartani a minitől, a cupertinóiak egy igazi kis erőgépet tettek le az asztalra, ami olcsóbb ára ellenére is keményen megizzasztja a családon belüli riválisait.

Forrás: Laptop Mag

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó