IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az iPhone 12 nevek között egy régi-új kedvencet is várhatunk

Az eddigi legmegbízhatóbb forrás bedobta a 2020 őszi négy új iPhone modell neveit. A legkisebb okozhatja a rajongóknak a legtöbb örömöt!

Az elmúlt években az iPhone-ok méretének növekedése kapcsán mindig hangos volt kommentszekciónkban az a réteg, akik egyáltalán nem örülnek ennek a trendnek. Az Androidos világban pedig még kevésbé van lehetősége az embereknek erős (mondhatni reprezentatív), ugyanakkor kisméretű telefonhoz jutni. Az Apple idei várható szériájában egy 5,4″-es modell érkezésével gyakorlatilag ezt a réteget célozzák. Ezt eddig is tudtuk.

Amit eddig leginkább csak találgattunk, az a neve volt. Most pont az iPhone nevek szivárogtatásával hírnevet szerzett @L0vetodream tweetelt egyet, amiben a négy várt modell neveit írja le:

  • iPhone 12mini
  • iPhone 12
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12 Pro Max

Két dolog miatt tetszik ez az elnevezés: tökéletesen érthető végre, hogy melyik modell mit jelöl és kinek szól. Egy alapmodell, egy kisebb kivitel és az erősebb verzióból két méret. A Pro-Pro Max páros nekem már idén is bejött, szerintem több értelme van mint a Plusnak.

De ami fontosabb: a mini igazán szerethető termékeket jelölt eddig, és tényleg kézenkfevő ezt behozni az iPhone vonalba, mint bármi újjal kísérletezni, ami végül úgysem lenne ennyire jó. Az elmúlt években az iPad és a Mac kapott mini frissítést, de nem mondanánk egyiket sem annyira ikonikusnak, mint mondjuk az iPod Minit. Az iPhone mini igazi sikertermék lehet egy olyan világban, ahol mindenki a nagyobb kijelzőre hajt.

A neveket valószínűleg a tokgyártoktól szerzett infókból tudhatjuk. Erre utal az is, hogy a kommentek között szemezgetve még olyan képet is találtunk, ahol az idei modellek átlátszó tokjait láthatjuk egymás mellett, a méretkülönbségeket bemutatva:

Kisebb iPhone-ra várók, örültök?

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó