IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az iPhone 12 Pro Max aksija kisebb lehet, mint a 11 Pro Maxé

Nagyon úgy tűnik, hogy az iPhone 12 Pro Max háza 7%-kal kisebb aksit rejteget, mint a tavalyi 11 Pro Max. Jelenthet ez vajon problémát?

Az FCC kínai megfelelője a TENAA által publikált szabályozási dokumentum szerint a 12 Pro Max egy 3687 mAh-s akkumulátorral vág neki az élet rejtelmeinek, míg az előző év legnagyobb készülékét, a 11 Pro Maxot 3969 mAh-s teleppel szerelte az Apple.

A dokumentációból az is kiderül, hogy a 12 Pro Max 6 GB-os RAM-mal érkezhet, ami 2 GB-os javulás a tavalyi készülékekhez képest.

Forrás: MacRumors

A több RAM és gyorsabb A14 Bionic chipnek köszönhetően a 12 Pro modellek jelentős teljesítménybeli javulást érhetnek el. Az A14 egymagos teljesítménye nagyjából megegyezik az új iPad Air, amiben ugyanez a chipset figyel. Többmagos teljesítménye azonban elmarad a táblagépétől.

Annak ellenére, hogy a 12 Pro Max akkumulátora kisebb, az Apple által megadott technikai specifikáció szerint a 11 Pro Max és 12 Pro Max élettartama teljesen megegyezik. Mindkét készülék 20 órás videólejátszási és 80 órás hanglejátszási teljesítményre lehet képes. Mondjuk kb. ez a világ legszubjektívebb teljesítmény összehasonlítása. De már megszokhattuk a cupertinóiaktól, hogy sosem számolnak be a pontos számadatokról. Így kénytelenek vagyunk más forrásokra támaszkodni.

És úgy tűnik, hihetünk a TENAA adatainak és mért ne hihetnénk, tavaly a 11, 11 Pro és 11 Pro Max aksi és memóriakapacitását is helyesen hozták le, ráadásul a szivárogtatásokban is 3687 mAh-ról szólt a fáma.

100%-os pontossággal viszont akkor számolhatunk, ha valaki végre szétkapja a 12 Pro Maxot.

Forrás: TENAA

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó