IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Még jobban összefonódik a Gmail és a Google Drive

Egyszerűbb munkafolyamatok fogják jellemezni a két alkalmazást.

Sokkal közelebb kerülnek egymáshoz a Gmail és a Google Drive alkalmazásai, ami sokkal könnyebb dokumentumkezelést eredményez. Ugyanis közvetlenül harmadik féltől származó doksikat is megnyithatunk majd konkrétan a Google programjával.

Kicsit ugyanis idegesítő tulajdonosok számára, hogy amikor kapnak e-mail egy csatolmányt, sokszor még külön engedélyt is kéne kérnie e-mailben a dokumentum készítőjéről a megtekintésre.

Forrás: Ryckposter

Mostantól azonban asztali módban, iOS-en és Androidos felületen ha meg kell osztanunk egy Google-dokumentumot (vagy más Drive-fájlt), a keresőóriás most változtatott a munkafolyamat egyszerűsítése érdekében. Most már közvetlenül a Gmail postaládájából adhatunk hozzá hozzáférési kérelmeket a doksikhoz.

A Google Workspace csapata elmagyarázta, ezt hogy kell elképzelni: a Gmail felhasználói képesek lesznek kezelni a kérést közvetlenül az e-mailből, az üzenet elhagyása nélkül. Pontosabban, a felhasználó kap egy dinamikus e-mailt, amely lehetővé teszi a kérelem áttekintését, a hozzáférési szint kiválasztását (pl. Szerkesztés, megjegyzés vagy nézet), és hozzáférést biztosít az e-mailből.

A változás most startol elvileg (és két héten belül elvileg mindenkinek elérhető lesz), de be kell hozzá kapcsolni a dinamikus e-mail módot.

Nálatok már elérhető az új funkció?

Forrás: AndroidCentral
Borító: 9to5Google

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó