IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az iPhone 12-ről szólt az első negyedév

A bevételeket és az eladott darabszámokat tekintve is fölényesen verte Androidos riválisait az Apple 2021 első negyedévében.

Amíg a legtöbb gazdasági szereplő szép lassan próbál kilábalni a pandémia okozta válságból, addig az okostelefonok piacán globális bevételi rekordok dőltek meg idén. Különösen nagyot villantott az Apple, az iPhone 12 széria hozta ugyanis az okostelefon értékesítésből származó bevételek egyharmadát, és az eladott termékek darabszámát tekintve is uralta a piacot.

A Counterpoint kutatása szerint az iPhone 12, 12 Pro és 12 Pro Max voltak a legnépszerűbb készülékek a vásárlók körében 2021 első negyedévében. A negyedik helyen, jócskán lemaradva egy negyedik Apple termék, az iPhone 11 kullog, ráadásul az iPhone 12 mini is simán befért a Top 10-be. Az amerikai gyártó ezzel az öt készülékkel a globális bevételek 38%-át tudhatja magáénak.

Forrás: Counterpoint

A legjobban teljesítő Androidos szereplő nem meglepő módon a Samsung új flagship modellje, a Galaxy S21 Ultra lett a maga szerény 3%-ával. A tízes listán két másik Samsung termék, a Galaxy S21 és S21 Plus is szerepel, amelyek ketten együttvéve hoztak annyit, mint az Ultra.

Meglepő módon a Huawei neve is felbukkan, a némileg túlárazott Mate 40 Pro a nyolcadik legvonzóbb készülék volt a vásárlók szemében, ami elég szép teljesítvény tekintve, hogy milyen cudar helyzetbe kerültek a kínaiak.

Taroltak a Xiaomi budget telefonjai

Forrás: androidgeek

A legnagyobb darabszámban értékesített készülékek listáját is az Apple vezeti, csak a sorrend változik: a sima iPhone 12 áll az élen 5%-kal, őt követi a Pro Max, a Pro és a 11. Az igazán érdekes dolgok ezután következnek, hiszen az adott listán az első Androidos szereplő nem egy Samsung, hanem egy Xiaomi telefon. Az ötödik helyen álló Redmi 9A és az őt szorosan követő Redmi 9 összesen az eladások 3%-át tudhatják magukénak, de a Note 9 is felfért a nyolcadik helyre. A Counterpoint hozzáteszi, hogy a gyártó esetében az eladások jelentős része Kínában és Indiában történt.

A lista másik Androidos szereplője a Samsung volt három, középkategóriás készülékkel. A Galaxy A12-ből adták el a koreaiak a legtöbbet, ami 1%-os teljesítményt jelent és a hetedik helyre volt elég, tőle nem sokkal elmaradva az A21s és az A31 végzett kilencedik- illetve a tizedikként. A Samsung termékei Indiában, Latin-Amerikában és a Közel-Keleten aratták a legnagyobb sikert.

A listák nyilván nem mesélik el a teljes történetet az okostelefok piacának trendjeiről, az azonban leszűrhető belőle, hogy az Apple az értékesítés terén előrébb jár az Androidot használó riválisainál.

Forrás: androidauthority

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó