IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Xiaomi bejelentette a Redmi 8 2021-es verziójának érkezését

A kínai gyártó egyik sikertermékéből új verzió készül, amely új chipsettel és magasabb képfrissítési rátával érkezik majd.

A Redmi Note szériával nagyot alkotott a Xiaomi, a termékcsalád 2014-es megjelenése óta töretlen sikernek örvend, imádják őket a vásárlók. Mind közül a Note 8 számít a legnépszerűbbnek, ezen felbuzdulva pedig a gyártó bejelentette, hogy piacra dob belőle egy felturbózott, 2021-es modellt.

A cég a Twitteren jelentette be a hírt, mégpedig abból az apropóból, hogy a Redmi Note 8-ból már több, mint 25 millió darabot értékesítettek világszerte. Az nem derült ki, hogy a számításba belevették-e a Note 8 Pro-t is, vagy az alapkészülék önmaga érte el a fent említett teljesítményt.

A bejelentés után nem sokkal el is kezdtek szivárogni az információk a megújított modell spicifikációival kapcsolatban. A XiaomiUI Telegram csoportban arról lehetett olvasni, hogy a Redmi Note 8 2021 120 Hz-es IPS LCD kijelzővel, MediaTek Helio G85-el és 4000 mAh-s, 22,5 W-on tölthető akkumulátorral érkezik majd. A kamerarendszert illetően egy négyes felállású, 48 MP-es setupra számítanak.

A Redmi 8 Note 2021 neve a Bluetooth szabványi weboldalon is feltűnt, ahol az M1908C3JGG modelszámot tüntetik fel mellette, valamint MIUI 12, vagy annál fejletebb rendszerről és 5.2-es Bluetooth-ról lehet olvasni.

A telefon kinézetéről egyelőre még semmit sem lehet tudni, de egyáltalán nem elékpzelhetetlen az sem, hogy ugyanolyan marad, mint az eredeti Note 8. A Xiaomi mindig is arra törekedett, hogy a legjobb ár-érték arányú telefonokat dobja a piacra, az új külső pedig eléggé megdobná a gyártási költségeket.

Nem ez lesz az első eset, hogy egy gyártó néhány év eltetlével új életet lehel egy korábbi sikertermékébe: legutóbb a Huawei lépte meg ezt a P20 Lite-tal, igaz, az ő esetükben dizájnbeli változások is voltak.

Forrás: androidauthority

Kapcsolódó cikkeink

A Xiaomi megelőzte az Apple-t

Anikó

Már jövőre élesben hasíthat a Xiaomi HyperCharge

Anikó

A Xiaomi okostelefon-eladásai megelőzték az Apple-ét

Anikó