IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az iPhone XR-re hajazhat az új SE

Az Apple idén bemutatta az iPhone SE új generációját, a legolcsóbb telefonját. Míg a 2022-es iPhone SE megtartotta ugyanazt a designt, mint az előző generáció, amely az iPhone 8-ra épül, úgy tűnik, hogy a következő modellnél egészen más lesz a helyzet. Jon Prosser szerint a következő iPhone SE ugyanolyan formavilágú lesz, mint az iPhone XR.

Prosser az Andru Edwards & Jon Rettingerrel közös Geared Up podcastban arról számolt be, hogy a következő generációs iPhone SE, más néven iPhone SE 4, „csak” egy iPhone XR lesz. Ez arra utal, hogy az Apple dobja az iPhone 8 régi, hatalmas keretét és Home gombot tartalmazó formavilágát egy modernebb, vékonyabb keretért, notchért, a Face ID-t tartalmazó design javára.

Míg a jelenlegi iPhone SE 4,7 hüvelykes LCD-kijelzővel rendelkezik, addig az iPhone XR (amelyet már nem árul az Apple) nagyobb, 6,1 hüvelykes LCD-kijelzővel rendelkezik. Az iPhone XR egyéb előnyökkel is rendelkezik a 2022-es iPhone SE-vel szemben, például jelentősen nagyobb az akkumulátora.

Forrás: 9to5Mac

Az új iPhone SE egyéb részletei egyelőre nem világosak. Korábban az Apple a belépőszintű iPhone SE-be is beletette a legújabb chipjét – a jelenlegi modell ugyanazt az A15 Bionic chipet használja, mint az iPhone 13-as. Mivel azonban a pletykák szerint egyes iPhone 14-es modellek megtartják az A15-ös chipet, ugyanez igaz lehet a következő iPhone SE-re is.

Ami a kamerákat illeti, mind a 2022-es iPhone SE, mind az iPhone XR nagyon hasonló érzékelőkkel rendelkezik: egyetlen 12 megapixeles hátsó kamera f/1,8-as rekeszértékkel és egy 7 megapixeles előlapi kamera f/2,2-es rekeszértékkel. Természetesen az Apple a következő iPhone SE esetében javíthat a kameraérzékelőkön, vagy legalábbis új szoftveres funkciókat adhat hozzá, mint például az Éjszakai üzemmód (amely továbbra sem érhető el a belépőszintű iPhone-ok esetében).

Forrás: Apple

A kisebb telefonok rajongói nem biztos, hogy örülnek annak, hogy az iPhone SE nagyobb lesz. Amikor 2016-ban bejelentették az első SE-t, az Apple azzal érvelt, hogy az a kis telefonokat kedvelő embereknek készült. Elvégre a 2016-os iPhone SE az iPhone 5s-re épült. A jelenlegi SE még most is sokkal kisebb, mint a többi iPhone modell, kivéve a mini-t.

Ugyanakkor a 2022-es iPhone SE iránti kereslet meglehetősen alacsony volt, ami arra utal, hogy az embereket már nem érdekli egy majdnem egy évtizeddel ezelőtti designnal rendelkező iPhone megvásárlása. A kisebb képernyő kisebb akkumulátort is indikál, ami az iPhone SE tulajdonosok állandó panasza.

A jelenlegi iPhone SE lecserélése egy új iPhone XR-alapú, 400 dollár körüli árú telefonra sikeressé teheti a készüléket.

Azt sem tudjuk, hogy az Apple pontosan mikor tervezi az új iPhone SE bemutatását. Legutóbb két év telt el a második és a harmadik generációs iPhone SE megjelenése között.

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó